Безкоштовні онлайн-уроки: Прикарпатський університет готує учнів до ЗНО

Приблизно 500 слухачів долучилися до онлайн-підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання, яке проводить Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника.

У межах великого грантового проєкту університет має дві такі системи – дві локації, на основі яких можна проводити уроки. Вони дають можливість підключати у трансляцію приблизно 1000 користувачів. З них – близько 100 можуть бути в режимі відеозв’язку. Учень і вчитель можуть бачити один одного, ставити запитання.

Про це розповів проректор з науково-педагогічної роботи Руслан Запухляк, інформує “Суспільне”.

“Із запровадженням карантину утворився “вакуум” у порівнянні з очним навчанням. Діти були в розпачі, бо не знали, що робити. Тому університет, як організація, яка відчуває соціальну відповідальність за регіон, пішов на такий крок. По всіх предметах, які виносять на ЗНО, запровадили таку систему безкоштовних онлайн-уроків”, – розповідає Руслан Запухляк.

Найбільша зацікавленість серед предметів – англійська мова. Приблизно двісті учнів від усієї кількості слухачів долучилися до підготовки саме з цього предмета. Для кращого розуміння серед вступників проводять опитування та цікавляться, які саме теми потрібно пояснити більше. Усі уроки проходять у прямій трансляції.

“Нема обмежень у часі. Університет має потужності, які можуть забезпечити безперебійний зв’язок. Для зручності викладач сам обирає локацію. Урок може проводити і вдома, і на базі університету”, – каже Руслан Запухляк.

Термін проведення уроків для підготовки до ЗНО поки не обмежують. За його словами, продовжуватимуть доти, доки це буде потрібно вступникам.

“Як будемо бачити, що зацікавленість спадатиме, то припинемо. Поки що працюємо до останнього слухача”, – сказав Руслан Запухляк.

Щоб долучитися до підготовки, потрібно перейти за посиланням на сайті університету.

Нагадаємо, що раніше стало відомо, як франківські школярі закінчать навчальний рік.

Читайте також  У Калуші студенти закладів вищої освіти провалили ЗНО з математики

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.