ВООЗ: тривожна новина, інфекції знову завдає удару

У ВООЗ повідомляють, що незважаючи на постійну кампанію вакцинації, вірус знову завдає удару. Кількість нових коронавірусних інфекцій у світі зросла минулого тижня вперше за сім тижнів, повідомила у понеділок Всесвітня організація охорони здоров’я.

Як повідомляють “WP Wiadomości” з посиланням на Всесвітню організацію охорони здоров’я, минулого тижня у світі було зареєстровано понад 2,6 мільйона випадків зараження коронавірусом. Тижнем раніше кількість заражених становила менше 2,5 мільйонів.

Генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреїсус заявив у понеділок, що зростання кількості випадків “розчаровує, але не дивує”, і закликав уряди не полегшувати заходи щодо боротьби з епідемією.

На його думку, поки рано покладатися на вакцинацію в боротьбі з коронавірусом і відмовлятися від інших методів стримування епідемії.

“Якщо уряди покладаються виключно на вакцини, вони роблять помилку“, – сказав Тедрос Аданом.

Глава ВООЗ також розкритикував той факт, що деякі заможні країни спочатку вакцинують проти COVID-19 ту частину населення своєї країни, яка не належить до жодної групи ризику, замість того, щоб гарантувати вакцину медичним працівникам інших країн.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.