“Паспорти вакцинації стануть неминучими під час поїздок за кордон” – польські ЗМІ

Проведення масової вакцинації проти коронавірусу в країнах Європи веде до того що багато з держав хочуть запровадити так звані паспорти вакцинації. Паспорти вакцинації будуть потрібні для перетину кордону. Вже зараз деякі авіакомпанії запроваджують відповідні “паспорти вакцинації”. Вже навіть розпочалися випробування програми Travel Pass, тобто цифрової версії паспорта, розробленої IATA.

Про це повідомляють у “WP wiadomosci” з посилання на independent.co.uk.

Зараз список авіаперевізників, які перевірятимуть додаток Travel Pass, розроблений Міжнародною асоціацією повітряного транспорту (IATA) значно розширився.

На практиці документ являє собою цифровий паспорт із інформацією про прийняті вакцини проти COVId-19 та датою та результатами тесту на коронавірус на SARS-CoV-2. IATA створює свій додаток, хоча водночас подібні рішення вводять самі авіакомпанії.

Однак мова йде про стандартизацію системи, яка повинна дозволити контроль туристичного руху не тільки після пандемії, але і протягом більшої тривалості. Додаток Travel Pass також призначений для допомоги туристам. Там ви знайдете основну інформацію про правила та обмеження при в’їзді в конкретні країни, поради щодо того, що робити у разі підозри на зараження, включаючи список лабораторій, де можна провести тест.

У березні буде пройдено тестування Travel Pass, серед таких авіагігантів, як Qatar Airways, Emirates та Etihad. Додаток буде перевірено на вибраних маршрутах.

Спочатку про приєднання до проекту заявили 20 перевізників, але ця кількість все ще зростає. Нещодавно Air New Zealand та Rwandair приєдналися до групи перевізників, які перевірятимуть Travel Pass.

Президент Європейської Ради заявив, що країни-члени ЄС все ще можуть запровадити обмеження на поїздки, але “обмеження повинні бути пропорційними”. Шарль Мішель додав, що глави держав також працюватимуть надстворення так званих “паспортів вакцинації”.

Читайте також  У Польщі біля залізничної колії у кущах знайшли рештки українця у стані розкладання

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.