Після весілля Остап привів дружину в квартиру матері. Наталя Вікторівна зайняла найменшу кімнату. Туди ледве помістилися ліжко

– Син сказав мені: “Мамо, нас четверо, а ти одна!”, – розповідає 65 річна Наталя Вікторівна. – Ми, каже, до саду прив’язані, плюс у нас купа дитячих речей: іграшки, коляски, самокати. А тобі зібратися – тільки одну торбу перевезти. Візьмемо в оренду тобі, каже, хорошу квартиру, а що, на роботу ж тобі не їздити. Платити, звичайно, будемо самі ми. Житимеш в тиші і спокої, у вихідні зможеш в гості до нас приїжджати.

Синові Наталії Вікторівні, Остапу, 35 років, у нього сім’я – дружина і двоє дітей-дошкільнят. 7 років тому, після весілля, Остап привів молоду дружину в квартиру, яка належала їм двом з матір’ю, і відтоді так і живуть всі разом.

Спочатку молоді планували назбирати грошей початковий внесок, взяти квартиру в кредит і з’їхати від матері, але на практиці все виявилося не так просто. Один за іншим народилися двоє дітей, дружина сидить вже в декреті, який затягнувся надовго, ціни на все зростають, доходи падають.

Про власне житло діти Наталі Вікторівни вже і мови не ведуть.

Квартира у них хоч і трикімнатна, але невелика, і планування не дуже зручне. Наталя Вікторівна живе в самій маленькій кімнаті, туди ледве увійшла малесенька шафа, тумбочка і невелике ліжко. Діти і внуки займають дві інші кімнати, вони побільше.

– Якісь плюси спільного проживання теж є, – розповідає Наталя Вікторівна. – Онуки ростуть на очах, кумедні такі, щирі та веселі. Але важко з ними. Звичайно, що в кращому випадку, молодим треба жити окремо від батьків. А літнім людям – від дітей.

Жити вп’ятьох тісно, ​​та й відносини у невістки і свекрухи, прямо скажемо, не склалися зовсім ще з першого дня – спільне проживання поліпшенню їх не сприяє вже давно. Обидві стримуються щосили, тому що розуміють, посперечатися легко, а що робити потім, незрозуміло.

Читайте також  Куди поїхати з Франківська на машині: три цікаві маршрути Західною Україною (фото)

Батьки невістки з маленького села, допомогти дочці не можуть нічим. Грошима небагаті, квадратними метрами теж.

– Вихід – молодим йти на орендоване житло, – зітхає Наталя Вікторівна. – Але з двома дітьми це теж не так-то просто, як здається на перший погляд. Тут садок, дитяча поліклініка, знайомий та зручний район, старшому школу вже знайшли хорошу близько біля дому. Район дорогий у нас, орендувати тут квартиру вони не зможуть, їм же мінімум двокімнатну треба для нормального життя.

– Нехай на околиці знімають! Або взагалі, в області! – пропонують Наталі Вікторівні родичі та подруги.

– Тоді садочок міняти доведеться, – турбується про дітей мати. – А раптом їх попросять звільнити квартиру у будь-який момент – знову міняти? Та й взагалі, знайти бажаючих здати хорошу і доглянуту квартиру для сім’ї з двома дітьми не так вже й просто!

А недавно син запропонував ось такий варіант – давай, мовляв, мамо, ми знімемо квартиру для тебе!

По-перше, двокімнатна Наталі Вікторівні не потрібна. Їй цілком вистачить навіть і студії, аби чисто було. По-друге, як така столиця їй не так актуальна. На роботу їй ходити не треба, а значить, можна спокійно оселитися в якомусь маленькому містечку чи селищі під столицею. Там ліси, парки, невеликі відстані і добрі привітні сусіди – миттю обзаведеться подругами.

А, якщо скучатиме за онуками – так сяде на електричку, і через півтори-дві години буде у них в гостях.

– Як ти про таке думати навіть можеш? – докоряє Наталі Вікторівні найкраща подруга. – Навіть не думай! Остап твій, бач який молодець! Як гарно відразу придумав. Ось нехай сам збирається і їде в екологічно чисте селище.

Читайте також  Пророцтво священника, яке здійняло цілий резонанс в мережі. Те, що ми бачили – було тільки початком (ВІДЕО)

Наталя Вікторівна і дітям відмовити не може і свою квартиру залишити теж шкода, вона вже звикла тут жити. Чи зможе освоїтися на новому місці? Як знайти вихід, щоб всім було добре?

Передрук без гіперпосилання на Ukrainians.Today суворо заборонений!

Фото ілюстративне, з вільних джерел.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.