Українці масово хворіють на грип та ГРВІ

Тільки згідно з офіційною статистикою, за даними Міністерства охорони здоров’я, зараз в країні хворіють 310 тис. чоловік, повідомляє Коментарі

За словами головного лікаря українського центру моніторингу захворювань МОЗ Романа Родіни, за останній тиждень в країні захворіли близько 157 тисяч українців.

3d5b28d7f5a49a429c8488e086236dce

«Тобто зараз хворі 367 осіб на 100 тис. населення, з яких 80% – діти до 17 років», – повідомив медик.

Реальні ж цифри, за даними експертів, набагато страшніше.

Хвороба торкнулася вже майже всіх регіонів країни. Згідно зі статистикою МОЗ, найвищий показник захворюваності фіксують зараз на півночі України.Наприклад, в Київській області хворіє 746 осіб на 100 тисяч населення. Також середня відмітка сезонної захворюваності перевищена в Чернігівській, Запорізькій, Дніпропетровській, Полтавській, Херсонській, Донецькій і Луганській областях. Найменше українці хворіють поки на Заході.

Однак епідеміологи дивляться на таку статистику з великою недовірою і радять множити її на п’ять, адже багато хто не звертаються до лікарів з ГРВІ. За їх словами, люди стали частіше хворіти через похолодання.

Картинки по запросу епідемія

За прогнозом лікарів, піку захворюваність вірусом грипу в цьому сезоні досягне в січні 2017 року. Цей вірус підхопить народу не менше, ніж минулої зими, яка запам’яталася Україні статистикою смертності серед хворих. Нагадаємо, в минулому році на грип захворіли 5,8 млн українців, з яких 390 осіб – померли.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.