В Україну насувається антициклон “Ілона” і мороз до -17

У середу, 24 лютого, погода в Україні продемонструє температурні “гойдалки”. На сході та півночі вночі приморозить до -15… -17 градусів, а на заході вдень повітря прогріється до +15.

Загалом у країні цього дня домінуватиме антициклон “Ілона”, але інший атмосферний фронт подекуди принесе мокрий сніг і дощ. Прогнозом поділилася народна синоптикиня Наталія Діденко у Facebook, опублікувавши карти.

Так, 24 лютого в Україні прогнозують:

найтеплішу погоду в західних областях – протягом дня +7… +12, на Закарпатті та Прикарпатті подекуди до +15;

морозне повітря у східній регіонах, загалом на Лівобережжі й навіть у південній частині країни – вдень 0… -5, на сході до -7;

на решті території близько нуля;

на півдні (більше в Криму) до +1… +4.

“Хоча й домінуватиме антициклон “Ілонка”, проте атмосферний фронт північного циклону принесе завтра в Україну сніг, мокрий сніг і навіть дощ – залежатиме від градусів”, – пояснила Діденко.

За її словами, на крайньому заході, в східних областях й в більшості південної частини країни в середу буде без значних опадів. А на дорогах і тротуарах цього дня спостерігатимуться ожеледиця і снігова каша.

Погода в Києві 24 лютого буде свіжою, вдень температура повітря підніметься лише близько нуля. У столиці пройде сніг і мокрий сніг, що одразу ускладнить ситуацію на дорогах.

Синоптикиня прогнозує, що опісля потепління в Україні відновиться, хоча й поступово.

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.