Сніг та морози повернуться в деякі області України: синоптики озвучили прогноз погоди

В першій половині останнього тижня зими, з 22 по 24 лютого, на Україну чекають снігопади та особливо морозна погода у деяких областях.

Такий прогноз опублікувала пресслужба Укргідрометцентру на сторінці у Facebook. Зазначається, що сніжитиме впродовж трьох діб підряд на Лівобережжі, а 24 лютого опади також можливі на півдні.

В решті регіонів вони не передбачаються, однак на Правобережжі погодні умови погіршить туман та ожеледиця на дорогах. Що стосується температурних показників, то вони коливатимуться в межах 0…-7 градусів морозу уночі та 1…8 градусів тепла вдень.

Однак на Закарпатті, півдні Одещини та подекуди на Прикарпатті можливе аномальне потепління до 13 градусів тепла. Водночас 23 лютого на сході, а 24 лютого на Полтавщині та Дніпропетровщині прогнозується різке зниження температури вночі до -11…-16 градусів морозу (на крайньому сході взагалі до -21 градусу), а вдень – до -6…-11 морозу.

Вітер, за очікуваннями синоптиків, матиме змінні напрямки, його швидкість досягатиме 3-8 м/с. А 23 лютого на Лівобережжі і 24 лютого у південній частині місцями пориви будуть в межах 15-20 м/с.

Прогноз погоди в Україні

Прогноз погоди від Наталії Діденко
Як повідомила синоптикиня у своєму Telegram-каналі, в понеділок, 22 лютого, на півдні потепління може досягти +12 +14 градусів. Загалом по країні температура повітря коливатиметься від 2 до 6 тепла, на півдні та заході +5 +9.

Водночас вночі ще збережуться морози, а дороги і тротуари покриються ожеледицею.

Мокрий сніг та дощі вірогідні на сході, а також у Сумській, Полтавській, Запорізькій областях і Дніпрі. На решті території без істотних опадів.

У Києві вдень очікується від 2 до 4 тепла, без опадів.

Також Діденко уточнила, що у вівторок і середу, 23 і 24 лютого, на Лівобережжі країни настане короткочасне похолодання, після якого знову повернеться тепло.

Читайте також  “Двоє синочків більше не побачать тата”: від важкої недуги помер 29-річний Ярослав Стасюк

Telegram Наталії Діденко.

Telegram Наталії Діденко.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.