“B Ірини трaпивcя – iнcyльт”: Лyцeнкo зі cльoзaми на очах пoвiдoмив сумну звiсткy про дружину, лiкaрі рoбuлu вcе можливе

Колишній генпрокурор Юрій Луценко заявив, що його дружині Ірині Луценко було складно працювати у Верховній Раді IX скликання, оскільки монобільшість не підтримувала її ініціатив.

Колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко в інтерв’ю “Буквам”, яке вийшло 14 липня, розповів, що в його дружини, колишньої народної депутатки Ірини Луценко, був інсульт.

Він не уточнив, коли це сталося. Але з контексту можна зробити висновок, що 2019 року, коли Луценко вирішила здати депутатський мандат.

“Моя дружина склала мандат. У неї була серйозна проблема зі здоров’ям, якщо вже так відверто говорити. Вона отримала інсульт. Слава богу, встигли довезти до лікарні через ці затори”, – розповів Луценко.

Колишній генпрокурор заявив, що його дружині було складно працювати у Верховній Раді нинішнього скликання, оскільки монобільшість не підтримувала її ініціатив.

“Ірина – перфекціоніст. Вона десь до четвертої-п’ятої ранку читала проєкти законів, які мала доповідати, і масу аналітики, яка із цим зв’язана. І вона просто вбивала себе тим, що брала так близько до серця те, що відбувається. [Пам’ятаю:] укотре приходить в істериці – я не знаю, три дні просто не спить, бо на екологічному комітеті, куди вона записалася, завалили дуже потрібний закон, який екологічні активісти пробивають кілька десятків років. Я кажу: “Іро, ти ж розумієш, що ти – Луценко, і ніхто зі “Слуг народу” тебе не підтримає”. Вона мені каже: “Розумієш, вони слова мені не дали, поводяться по-хамськи”. І вона не могла від цього заспокоїтися: “Це ж не мені треба, це ж державі треба”, – сказав Луценко.

Після цього, за його словами, було ухвалено рішення, що Луценко треба піти з Ради.

Читайте також  “Мінімальна зарплата і 35 років стажу”: На які пенсії можуть розраховувати українці з середніми доходами

“Ми прийняли рішення, що перебування в цьому парламенті її просто добиває. Ще й надто, скажу відверто. Зараз вона щаслива, що її там немає. Тому що уявити себе в центрі цього низькопробного шоу неможливо. Ще одна річ. Ірина сказала: “Я солдат, я буду викладатися на 100, а коли я захворіла, я не можу викладатися. Нехай замість мене буде солдат, яким є [Володимир] В’ятрович”, – розповів Луценко.

Ірина Луценко була депутаткою Верховної Ради VII, VIII і IX скликань. У парламент IX скликання її обрали за списками “Європейської солідарності” (№15).

4 листопада 2019 року Луценко повідомила, що подала заяву про дострокове припинення депутатських повноважень у зв’язку зі станом здоров’я. 12 листопада Рада схвалила це рішення.

Замість Луценко народним депутатом став колишній голова Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.