РНБО ввела санкції проти Медведчука, його дружини Марченко та інших осіб: перші деталі та прізвища

На засіданні Ради національної безпеки і оборони України було ухвалено рішення про введення санкцій щодо нардепа від “Опозиційною платформи – За життя” Віктора Медведчука та низки інших осіб і компаній. Про це в п’ятницю заявив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу, пише ТСН.

Санкції були застосовані до восьми фізичних та 19 юридичних осіб, серед яких є компанії-власники п’яти літаків, на яких здійснювалися перельоти за маршрутом Київ-Москва. Санкції також застосовані до обслуговуючих дані літаки компанії. Ці компанії зареєстровані на території Росії, Молдови й інших країн.

Серед фізичних осіб, проти яких ввели санкції, нардеп від ОПЗЖ Віктор Медведчук та його дружина Оксана Марченко. Також санкції запровадили проти громадянина РФ Костянтина Вацковського, громадянина РФ Віталія Донченка, громадянки України Наталії Лавренюк, громадянина РФ Сергія Лісогора, громадянина РФ Олександра Маслюка, громадянина України Михайла Попова.

“Санкції вводяться на все майно, яке є в підпорядкуванні Медведчука”, – зазначив Данілов.

За словами секретаря РНБО, незабаром з’явиться відповідний указ президента з детальною інформацією щодо санкцій.

Нагадаємо, 2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО, яким запроваджуються санкції щодо нардепа від “Опозиційної платформи — За життя” Тараса Козака, а також 8 компаній, до складу яких входять телеканали Newsone, “112 Україна” та ZIK. Згідно з рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року, санкції введені терміном на п’ять років.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.