Масово хворіють і медики: на Прикарпатті назвали головну причину спалаху COVID-19 і готові посилити карантин

Найскладніша ситуація в самому Івано-Франківську.

Однією з головних причин сплеску захворюваності на коронавірус у Івано-Франківській області місцева влада називає масові гуляння, що на заході України тривали до початку лютого. Майже кожен пацієнт має пневмонію. Чиновники обговорюють можливість посилення карантинних заходів.

Про це йдеться 16 лютого в сюжеті ТСН.19:30.

Ситуація із захворюванням на COVID-19 в області з кожним днем наближається до критичної. Найскладніша ситуація в самому Івано-Франківську. Міські лікарні переповнені. У центральній клінічній лікарні хворі лежать навіть у коридорах, їдальнях, перев’язочних. Тих, хто може доліковуватися вдома, екстрено виписують. А також розгортають додаткові ліжка у пологовому, дитячій міській лікарні та поліклініках.

“На сьогоднішній ранок центральна міська клінічна лікарня майже не має жодного вільного ліжка. 79 пневмоній за добу — у нас такого ще не було”, — повідомила начальниця міського управління охорони здоров’я Марія Бойко.

До всього почали масово хворіти і медики — від медсестер до реаніматологів. У центральній міській на COVID-19 захворів десяток працівників.

“Я це пов’язую з тими святами, які були. Це не є нашим професійним захворювання, бо засоби захисту ми маємо. Той інкубаційний період зробив сплеск і нашим працівникам, і жителям міста та області”, — розповів головний лікар Центральної міської клінічної лікарні Тарас Масляк.

Свята, про які кажуть лікарі, то не Новий рік чи Різдво. У західній Україні гуляння тривають до кінця січня. Потім два тижні інкубаційного періоду і тепер стрімке поширення коронавірусу. За минулу добу на COVID-19 захворіла 621 особа. Для порівняння, місяць тому таких хворих було майже вчетверо менше.

Обласні посадовці вже кажуть про необхідність посилення карантинних обмежень. Чи не основну причину бачать у заходах із великим скупченням людей — на кшталт весіль, бенкетів, церковних служб тощо.

Читайте також  Українські чоловіки все менше займаються сексом

“Ті обмеження, які діяли у нас в січні, все-таки справили свій ефект і ми мали значно меншу кількість захворівших. Ми все ж таки схильні до думки, що треба вживати обмежень стосовно припинення культурно-масових заходів”, — повідомив головний державний санітарний лікар області Руслан Савчук.

Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко вже прибув на Прикарпаття, щоби оцінити ситуацію на місці.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.