Прикарпаття і Закарпаття планують спільно розвивати сталий туризм

Прикарпаття долучилося до реалізації проєкту Закарпатської області зі створення й розвитку Центру сталого туризму українських Карпат.

Про це повідомляє Управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації, пише Фіртка.

“Івано-Франківська облдержадміністрація приєдналась до Меморандуму про співпрацю щодо підтримки функціонування Центру сталого туризму українських Карпат, створеного у рамках реалізації проєкту «Забезпечення розвитку сталого туризму в українських Карпатах».”

Меморандум підписали з метою об’єднання зусиль всіх сторін щодо написання та підготовки проєктів, реалізація яких сприятиме:

– розвитку сталого туризму в українських Карпатах;

– створення інфраструктури для пріоритетного напряму місцевого економічного розвитку – туризму;

– здійснення впливу на економіку менш розвинених територій Карпат, розроблення та впровадження заходів щодо збереження і відновлення історико-культурної, природної спадщини Карпатського регіону;

– розроблення та впровадження спільних національних, транскордонних, транснаціональних проєктів у галузі сталого туризму;

– промоція сталого туризму та покращення туристичного іміджу регіону українських Карпат тощо.

Проєкт «Забезпечення розвитку сталого туризму в українських Карпатах» реалізовується Агенцією регіонального розвитку Закарпатської області.

Його мета – забезпечення розвитку сталого туризму в українських Карпатах – Карпатської туристичної платформи – відповідно до Протоколу зі сталого туризму до Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат.

Для досягнення реалізації проєкту створять та запустять роботу Центру сталого туризму українських Карпат.

Окрім цього, створять інфраструктуру для пріоритетного напрямку місцевого економічного розвитку – туризму та поглиблять міжрегіональну та міжнародну співпрацю в рамках Карпатської конвенції та промоції сталого туризму у регіоні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.