Комаровський пояснив, чи треба вакцинуватися тим, хто перехворів на Covid-19

Євген Комаровський пояснив, кому потрібно робити щеплення від коронавірусу.

Доктор Євген Комаровський пояснив, чи потрібно робити щеплення від коронавірусу тим людям, які вже перехворіли на Covid-19.

На своїй сторінці в соцмережі Інстаграм доктор Євген Комаровський відповів на питання, поставлене читачами. Його запитали:

“Зараз вже з’явилася можливість зробити щеплення від коронавірусу різними вакцинами, але залишилися питання. Чи має взагалі сенс прищеплюватися тим, хто вже перехворів ковідом19? Особливо враховуючи, що повторно хворіють багато… і якщо так, то чи потрібно перед цим робити тест на наявність антитіл?”, – йдеться у повідомленні.

Євген Комаровський зазначив, що на сьогодні позиція практично всіх медичних спільнот і всіх, хто реально вакцинує, чітка і єдина. Вона полягає у тому, що прищеплювати від коронавірусу треба навіть тих, хто перехворів. Він додав, що перевіряти наявність антитіл до початку вакцинації немає сенсу.

“Якщо людина перехворіла, то вакцинація не несе ніякого додаткового ризику. Були побоювання з цього приводу, але оскільки вже щеплено кілька мільйонів осіб, а даних щодо негативного впливу вакцинації на організм або імунну систему тих, що вже перехворіли немає, то можна спокійно робити щеплення.”, – пояснив він.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.