У церкві, яка раніше належала УПЦ МП, знайшли бити і “чорний список”

4 лютого в селі Ділове Рахівського району релігійна громада Успіння Пресвятої Богородиці Православної Церки України згідно з рішенням суду нарешті отримала доступ до належних їй церковних споруд – храму та церковного будинку, що їх досі утримували представники УПЦ Московського Патріархату.


Про це повідомляє Закарпаття онлайн.

Державний виконавець здійснив опис майна для передачі його законному власнику.

Того ж дня настоятель храму єрей Іван Андращук відслужив разом з вірянами храму подячний молебень.
Державний виконавець здійснив опис майна для передачі його законному власнику.

5 лютого віряни, які прийшли прибрати в церкві, знайшли поряд з Хрестом Господнім дерев’яні бити, а на жертовнику – список “заблудших”.

Нагадаємо, вночі 10 січня в Діловому у вікно будинку касира громади ПЦУ Івана Никоряка кинули “коктейль Молотова”, а під ранок того ж дня там же було здійснено підпал майна куратора громади ПЦУ Петра Фіріщака.

Досі у селі Ділове Рахівського району тривав релігійний конфлікт, а храм, незважаючи на бажання громади (близько 90%) приєднатись до ПЦУ, перебував у руках представників Російської Церкви в Україні (УПЦ МП).

Православна громада в селі Ділове ще у січні-лютому 2019 року проголосувала за перехід від УПЦ МП до ПЦУ і зареєструвала свою нову громаду, але цього не сприйняв місцевий священик і менша частина тих, хто був проти переходу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.