У Франківську невідомий підприємець орендує міську площу під гірку по 4 гривні за квадратний метр

 

Про це йдеться у відповіді виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради на запит журналіста «Галичини», інформує “Галка”.

Міськвиконком у відповіді за підписом заступника міського голови Руслана Гайди надав договір на тимчасове користування окремими елементами благоустрою комунальної власності для розміщення стаціонарних атракціонів.

Згідно з документом, підприємець орендує 400 кв. метрів площі за 1716 гривень на місяць. Договір укладений терміном з 18 грудня 2020 до 16 лютого 2021 року.

У договорі не вказано, з ким саме укладений договір. У першому абзаці договору на місці, де мало бути прізвище підприємця – порожнє місце. У розділі «Юридичні адреси та банківські реквізити сторін» – заповнені лише дані виконкому міської ради. На місці даних підприємця – порожня графа. Підпис підприємця з’являється лише в кінці договору, але по ньому складно з’ясувати, хто його підписав.

Зазначимо, що така таємничість міської влади характерна не лише щодо договорів на тимчасове користування окремими елементами благоустрою комунальної власності. Персональні дані суб’єктів підприємницької діяльності не вказують у рішеннях щодо видачі дозволів на розміщення тимчасових споруд (кіосків, торгових павільйонів, тощо), а також при видачі дозволів на розміщення рекламних конструкцій. Нерідко, такі дозволи видаються депутатам міської ради або іншим пов’язаним з ними особам. Таким чином, міська влада приховує від мешканців міста суспільно важливу інформацію.

Нагадаємо, що атракціон «Тюбінгова гірка» розташовується поблизу міської ковзанки, власники якої також орендують площу по 4,29 грн. за кв. метр. Наразі невідомо: чи пов’язані між собою бенефіціари міської ковзанки та «Тюбінгової гірки», але в обох випадках – дивовижно низька вартість оренди площі в центрі Івано-Франківська.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.