Чехія вводить нові правила щодо в’їзду іноземців

У Чехії з 5 лютого починають діяти нові правила, які стосуються в’їзду іноземців до країни в умовах пандемії коронавірусу.


Про це повідомляє Радіо Свобода.

До так званого “семафора” – країн, громадяни яких за умовами перетину чеського кордону розділені на червону, помаранчеву й зелену зони, додається ще темно-червона зона.

До “темно-червоної” зони входять країни з високим ризиком інфікування коронавірусом, зокрема Іспанія, Велика Британія, Фінляндія, Греція, Норвегія, Ісландія, Угорщина, а також так звані “треті” країни, серед них Україна, Грузія, Білорусь, Росія, Таджикистан, Об’єднані Арабські Емірати.

Громадяни з цих країн при перетині кордону будуть зобов’язані пред’явити негативний тест на COVID-19, зроблений не пізніше, ніж за 48 годин, заповнити формуляр, а також пройти 10-денний карантин. Тривалість карантину можна скоротити, пройшовши повторний тест на COVID-19 з негативним результатом.

Нові вимоги до в’їзду іноземців до Чехії, як зазначає Міністерство закордонних справ Чехії, запроваджуються “з огляду на несприятливий розвиток пандемії та побоювання щодо поширення нових мутацій коронавірусу”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.