Як “Нова Пошта” “кидає” своїх клієнтів на гроші

Українці все частіше почали скаржитися на жахливий сервіс та обман від відомої мережі “Нова Пошта”.


Про це написала на своїй сторінці у Facebook користувачка Олександра Дудник. Жінка розповіла історію, як її чоловіка “кинули” на 31 тисячу гривень:

“Мій чоловік Андрієнко Олег відправив товар (!НОВИЙ колінвал на Mercedes) і іншу запчастину через перевізника Нова Пошта, від 10.09.2020 р., вартість якої 30 715,00 грн. Оскільки відправки чоловік робить не вперше, то попросив співробітника НП на відділенні сфотографувати товар перед відправкою і добре упакувати його, щоб уникнути будь-яких пошкоджень.
Одержувач сказав, що йому підходить колінвал, але в той же час не забрав посилку. Чоловік зробив повернення своєї посилки, щоб не нарахували штраф за зберігання, а коли відкрив посилку – побачив, що товар підмінили, і замість нового колінвалу в коробці лежав іржавий старий. Відразу ж на місці написав претензію про підміну товару і компенсацію, а відповідь отримав аж через місяць і йому відмовили. По фотографіях видно неозброєним оком, що відбулася підміна Нового на іржавий. (!Чи не сходяться серійні номери). Просто так, без участі співробітників, підміну такої великої запчастини зробити неможливо.
Ми провели приватне розслідування, в результаті якого з’ясували, що було допущено ряд помилок, а саме:

1. 14.09.2020 р. була зроблена переадресація посилки з одного відділення на інше невідомою особою, так як Одержувач (Горзов П.) повідомив, що він особисто не приходив до відділення і не робив цього, що є грубим порушенням, адже згідно з правилами Нової Пошти, для товарів на суму понад 15000 гривень, це може зробити тільки особисто Одержувач у відділенні або через додаток.
2. Одержувач Горзов П. не був присутній особисто при огляді товару (!!при цьому заявлена вартість 30 715 гривень. Знову таки, за правилами, це міг зробити тільки він (або нотаріально довірена особа), перевірку проводила інша людина – Староста Василь, він і підтвердив, що запчастина йому підходить (як доказ є запис телефонної розмови, що підтверджує це).

Читайте також  Українцям підвищать пенсії ще у три етапи

3. Начальник відділення №1 Нової Пошти в селі Ільниця – Староста Юрій повідомив, що є знайомим Старости Василя – людини, якаприйшла оглядати товар без довіреності.

4. У відділенні немає камер в місці огляду і зберігання вантажів, так повідомив мені начальник відділення Староста Юрій в телефонній розмові. Ми знову написали претензію 09.11.2020 р, так як з’являлися нова інформація, просили все перевірити, дати відповіді на наші питання і надати відео, але марно. Відповідь прийшла через місяць, відео мені сказали що вони переглянули (але камер в місці огляду товарів нема!!!) і претензію відхилили. У “розмитій” письмовій відповіді, яку ми запросили від Нової пошти, зазначено, що підміни немає, порушень немає і сторонні особи не брали участь, але як таке може бути, якщо огляд проводила зовсім інша людина і по фото видно що запчастини абсолютно різні.
В результаті, дивлячись на всі наші зусилля і явні докази шахрайських дій, як з боку співробітників і так отримувача товару, підміну Нова Пошта не бачить, або не хоче бакчити.

На сьогоднішній день, чоловік повинен оплатити за транспортування Товару в 2 сторони, за переадресацію товару, і за зберігання, яке вже накопичилося близько 3000 грн., адже запчастина все ще на складі Нової Пошти!

Будьте пильні, адже завтра на цьому місці можете бути Ви. Ми збираємо документи для подачі заяви в поліцію. Навіть дотримуючись усіх правил, ніхто вам не відшкодує ваш збиток”, – йдеться у дописі.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.