Поліція отримала право штрафувати «євробляхи» на місці

Як стало відомо, Національна поліція отримала доступ до електронної бази Державної фіскальної служби і тепер може перевіряти статус автомобілів на іноземних номерах. Це дає поліцейським право штрафувати “євробляхи” на місці.

На даний момент система працює у тестовому режимі в Харківській області, але найближчим часом буде запущена по всій Україні. Про це повідомляє “Сегодня”, передає Молодий Буковинець.

Штрафувати будуть за керування авто на іноземній реєстрації, яке вчасно не покинуло межі країни, і за керування автомобілем на єврономерах не тією людиною, яка ввезла авто в Україну.

Розмір першого штрафу – 8,5 тис. гривень. За повторне порушення – штраф 17 тис. гривень або позбавлення водійських прав на рік.

До цього поліція могла зупиняти “євробляхи” тільки за порушення правил дорожнього руху. Штрафувати за прострочення ввезення могли тільки працівники митниці, які не мали права зупиняти авто.

В Україні 45 нардепів від “Слуги народу” вирішили повністю скасувати акциз на ввезення машин, щоб “євробляхери” погодилися розмитнити свої авто.

Але вже 28 жовтня Кабінет міністрів погодив проєкт постанови про внесення змін до положення про Національну поліцію. Відповідно до нової редакції документа правоохоронці будуть здійснювати завдання щодо:

виявлення незареєстрованих громадянами України у встановлені законодавством терміни транспортних засобів, ввезених на митну територію України на строк понад 30 діб;

вжиття заходів для виявлення випадків неправомірного керування транспортними засобами, щодо яких введено окремі обмеження, встановлені Митним кодексом;

вжиття заходів до виявлення неправомірного розукомплектування таких транспортних засобів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.