На Прикарпатті комунальники хотіли обрахувати споживачів на понад дев’ять мільйонів

У 2020 році сектор контролю за регульованими цінами виявив порушення державної дисципліни цін при формуванні, встановленні та застосуванні державних регульованих цін та одержання необґрунтованого виторгу до суб’єктів господарювання.

До них застосували штраф в сумі 37,4 тис грн, з посадовців стягнули 5,35 тис грн, інформує Фіртка з посиланням на Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Спеціалісти сектору контролю за регульованими цінами взяли участь у роботі двох комісій/робочих груп з розгляду розрахунків планових тарифів на житлово-комунальні послуги, створених міськими радами Івано-Франківської області.

За рекомендаціями Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області органи місцевого самоврядування прийняли рішення про встановлення тарифу на теплову енергію на 388,84 грн/Гкал менше, аніж заявлено суб’єктом господарювання, що дало змогу заощадити необґрунтоване фінансування з бюджету 668 875 грн.

У 2020 році фахівці запобігли обрахуванню споживачів на суму 9,11 млн грн, споживачам житлово-комунальних послуг Івано-Франківської області повернули 1,62 млн грн, в тому числі:

споживачам послуг з централізованого опалення м. Коломия – 1,13 млн грн,
споживачам послуг з поводження з побутовими відходами м. Калуш – 494,5 тис грн.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.