“У них була мета – вбивати”: Зеленський про жорстокий напад на українця в Парижі

Президент Володимир Зеленський заявив, що побиття українського підлітка Юрія у Парижі шокує дикістю і ненавистю, та наголошує, що винні мають бути покарані. Про це глава держави написав на Телеграм-каналі, пише “Укрінформ”.

“Те, що не відпускає. Напад, який шокує своєю дикістю, варварством, ненавистю. Ще 15 січня у Парижі жорстоко побили нашого хлопця – українця, підлітка. Хто це зробив? Судячи з відео, такі ж підлітки або трохи старші. Десять на одного. У них була арматура, холодна зброя. І в них була мета – вбивати, калічити, нівечити”, – наголосив Президент.

Він зазначив, що Юрій з друзями повертався зі школи, коли на них напали.

За словами глави держави, хлопець досі у тяжкому стані з численними травмами, лікарі намагаються бути дуже обережними у своїх прогнозах. Водночас Зеленський підкреслив, що “є підстави сподіватися”, що хлопець одужає.

“Знайти й покарати нападників. Це навіть не просто наша вимога, це питання цивілізованості. У будь-якій країні такий напад заслуговує на жорстку реакцію держави”, – наголосив Президент.

Держава зробить усе, щоб Юрій та його родина отримали необхідну допомогу, а розслідування – необхідні стимули.

Він додав, що вже є “жорстка реакція” міністра внутрішніх справ Франції Жеральда Дарманена та мера Парижа Анн Ідальго.

“Нападники абсолютно точно повинні опинитися у в’язниці”, – підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, що 15 січня у Парижі група невідомих жорстоко побила 14-річного українського підлітка. Десяток нападників з металевими палицями, битами і ножами атакували компанію студентів.

На оприлюдненому відео з камери спостереження зафіксовано, як підлітка, поваленого на землю, жорстоко б’є група хлопців, як видається, також підлітків. Нападники застосовують холодну зброю, палиці, стрибають на голову жертви.

Читайте також  Ви тільки погляньте на неї! Ведуча погоди, яка своїми вигинами підняла рейтинги каналу до захмарних вершин (фото)

У результатів нападу хлопець перебуває у комі у критичному стані. У нього в кількох місцях пробитий череп, множинні переломи рук, ребер, ножові поранення, травма очей.

Надзвичайний і повноважний посол України у Франції Вадим Омельченко повідомив, що у стані Юрія відслідковується позитивна динаміка. Лікарі планують виводити юнака із штучної коми для подальшого лікуванні й реабілітації.

Розслідування трагічної події перебуває під контролем міністра внутрішніх справ Франції Жеральда Дарманена, який підтримав українця та його родину.

Українські дипломати взаємодіють із французькими правоохоронцями у розслідуванні побиття українця.

Ситуація відслідковується та висвітлюється провідними французькими ЗМІ.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.