Страшна трагедія у Харкові: під час пожежі в будинку для літніх людей загинули 15 осіб

У Харкові загорівся двоповерховий житловий будинок, попередньо – переобладнаний під будинок для літніх людей.

Пожежа в Харкові

Про це повідомила пресслужба ДСНС. Станом на 15:50 на місці пожежі за адресою: вул. Гиївська, 150Б виявлено тіла 15 людей.

Дев’ятеро постраждалих вдалося врятувати, їх госпіталізовано

О 16:14 пожежу було локалізовано, повідомили в ДСНС. До гасіння залучали 28 чоловік особового складу та 7 одиниць техніки.

Як пише “Суспільне”, директор Харківського обласного департаменту соцзахисту населення Юрій Шпарага заявив, що будинок для літніх людей працював неофіційно.

“Такої установи, яка за цією адресою обліковується, в жодному реєстрі Харківської області не існує. Ми не розуміємо, що це. Немає такого закладу взагалі: ні приватного, ні державного, ні комунального”, – наголосив він.

На трагедію вже відреагував президент України Володимир Зеленський.

“Страшна трагедія у Харкові. Через пожежу в будинку для літніх людей є загиблі та потерпілі. За попередніми даними, на момент початку пожежі в будинку перебувало 33 літні людини. Наразі вже відомо про 15 загиблих і 5 постраждалих. Ми всі молимося, щоб не було більше”, – написав він у Telegram-каналі Zelenskiy/Official.

Очільник держави доручив Кабміну негайно розібратися в ситуації. Він також заявив про термінове створення Державної комісії під головуванням міністра розвитку громад та територій для з’ясування причин трагедії та напрацювання механізмів запобігання такому в майбутньому.

Особистий контроль над ситуацією здійснюватиме міністр внутрішніх справ, наголосив Зеленський.

Пожежа в Харкові у будинку для літніх людей

У пожежі в харківському будинку для літніх людей загинули 15 осіб

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.