Замете снігом і заморозить: синоптики попередили про наближення справжньої зими – де і коли чекати

Зовсім скоро жителі України відчують наближення справжньої зими зі снігопадами і морозами. Однак в деяких областях синоптики спрогнозували опади у вигляді дощів. Про це стало відомо з прогнозу Укргідрометцентру.

Вночі, 7 січня, на Півночі та Лівобережжі нашої країни погода істотно погіршиться. Метеорологи попередили про ожеледь, мокрому снігу і його налипання. Також дискомфорту додасть сильний поривчастий вітер південно-західного напрямку, який буде дути зі швидкістю 15-20 м / с.

А от мешканцям Чернігівської та Сумської областей знадобляться парасольки, так як вночі 7 січня, вдень 8 січня очікуються дощі.

У суботу, 9 січня, на Півдні, Сході і в деяких центральних областях України очікуються опади у вигляді дощу і мокрого снігу. На південному сході очікуються рясні опади, ожеледиця і налипання мокрого снігу.

У неділю, 10 січня, істотних опадів не передбачається.

7 і 8 січня нічна температура повітря буде коливатися від -3 до +3, а в південних областях повітря прогріється до +6 градусів. А 9 і 10 січня температура почне знижуватися. Вночі очікується від 2 до 8 градусів морозу.

Варто відзначити, синоптики попередили, що в другій половині січня в Україні очікується наступ справжньої зими з 25-градусними морозами і рясними снігопадами. Також метеорологи припускають, що погіршення погодних умов принесуть з собою крижані дощі та сильний поривчастий вітер.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.