Українські старшокласники зможуть самі вирішувати, що їм вивчати у школі, – МОН

Після формування в Україні профільної старшої школи учні зможуть обирати предмети, які хочуть вивчати. Про це заявив міністр освіти Сергій Шкарлет. За його словами, наразі Міністерство освіти формує старшу профільну школу, передає Osvita.ua.

«І не тільки в школі, але і в профтехучилищах буде профілізація. Вони будуть існувати як професійні ліцеї. Якщо ми хочемо, щоб з нашою освітою рахувалися в світі, щоб наша освіта була зрозумілою, ми не повинні відставати від загальносвітової концепції. І будуть акценти за предметами з 10 по 12 клас», – сказав міністр.

Він також повідомив, що обов’язковим предметом в профільній школі буде українська мова та література. Інші предмети школярі зможуть обирати самостійно, в залежності від власних здібностей.

«Українська мова та література – те, що формує національний етнос, має бути обов’язковим у будь-якій країні. Це елемент самовизначення нас як українців. Я б і математику залишив як обов’язковий предмет — вона систематизує мислення, формує логіку. А далі вже все залежить від здібностей. Хоча є люди, які не схильні до математики. Але можна програму побудувати так, щоб і таким учням було комфортно. Рахувати й писати все одно всім потрібно вміти. Хоча б для того, щоб калорії підраховувати», – сказав Сергій Шкарлет.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.