Кроваве побиття і катування журналіста на Сколівщині: який бореться з незаконними вирубками лісу

З слів потерпілого журналіста. Василитина Василя:

Ранок 23 грудня 2020р. село Лавочне на Сколівщині замах на вбивство ч. 1 ст. 121 КК і перешкоджання журналісту під час зйомки ст 171 КК.
Василитин Василь почув, що їдуть лісовози і побіг на дорогу, подзвонив на 102 і повідомив жителів села.
Зупинив лісовоз представився журналістом і почав знімати їх на відео. З лісовоза вийшли четверо здорових чоловіків і почали бити Василя по голові.Василь втратив свідомість, а пізніше переконавшись, що Василь безпритомний почали його обшукувати і викрали мобільний телефон на який потерпілий Василь вів відеозйомку і викрали ще 5000 грн., які знаходились в чахлі телефона. Підняли безпритомного журналіста і прив’язали буксировочним грубим пасом до бампера лісовоза. Василь почав приходити в себе уже прив’язаний пасом до бампера лісовоза, і вони знову продовжували його катувати, бити по голові. Василь безсилий відбивався, а дальше найстрашніше, катівники, сіли на лісовоз і почали рухатись з прив’язаним до бампера чоловіком. Але зразу на дорогу вибігли жителі села Лавочне, дружина Василя і зупинили даний лісовоз. Відбувалась словесна перепалка на грубих тонах. Люди намагалися Василя визволити, але їм це не вдавалось. Озвірілі чорні лісоруби кричали, що їх всіх зараз поб’ють.
І тут приїхала патрульна поліція. З слів Василя, жителів і дружини Василя, поліцейські дві дівчини і старший поліцейський поводили себе зверхньо, нахабно, нагло, казали всім людям бігом розійтися і дати дорогу лісовозу, бо зараз всіх позабираєм, забороняли знімати на камери, тобто було зрозуміло, що дані поліцейські захищали катівників з лісгоспу. І тут слава Богу приїхала швидка допомога. Почали надавати першу медичну допомогу побитому, прив’язаному журналісту Василитину Василю. Поліція працівників швидкої допомоги проганяли з місця подій, але лікарі сказали, що Василитин Василь у важкому стані і ми його не залишим, забераєм його до лікарні. Поліцейським дівчатам і старшому поліцейському це дуже не подобалось, і вони продовжували розганяти жителів села з дороги і нагло себе поводити. Тут приїздить ще одна Поліція з автоматами і заспокоює працівників поліції. Почали все знімати на камери, а саме побитого, прив’язаного журналіста і медиків швидкої допомоги. Допомогли розв’язати Василя з лісовоза і надавали допомогу потерпілому. В цей час приїхав головний представник лісгоспу і давай все розрулювати.Щось там придумали, що Василь когось там травмував, якогось нетверезого лісоруба, лікарі оглянули лісоруба і побоїв не виявили. Було видно і зрозуміло не озброєним оком, що поліція була на стороні чорних лісорубів.
Люди казали поліцейським, що у Василя вкрали мобільний телефон з відеодоказами дані лісові зловмисники і гроші, але поліція це до уваги навіть не брала, а навпаки поводили себе грубо до жителів села.
Поліція в цей час і до сьогодні не взяли показів у потерпілого журналіста Василя Василитина, не допитали бійців, катівників лісгоспу, які побили Василя, не проводили ніяких слідчих дій, відтворення. Швидка забрала журналіста в лікарню, а поліція швидко всіх розігнали з місця подій.
В Сколівській районній лікарні з слів потерпілого журналіста, було все незрозумілим. Першу допомогу надавали тіж самі медики, що привезли Василя, на що Василь їм дуже вдячний. Працівники Сколівської ЦРЛ сказали чекати хірурга, і не повірите, хірург з’явився через півтори години, від коли привезли Василя. Хірург оглянув, і скерував потерпілого Василя зняти Рентген. Василь прийшов на рентген, йому сказали, що немає плівки, потім сказали, що не працює сам рентген апарат, і сказали, що нічим, йому не допоможуть та закрили двері.
Василь побитий, напів безпритомний направився знову до швидкої, побачив, що поліцейські, лікарі і керівництво лісгоспу, щось там домовляються, зрозумівши, що йому не нададуть допомоги, що все уже домовлено, дружина відвезла до приватних лікарів, щоб надали йому допомогу.
Василь три дні відлежав напів живий, нерухомо, весь спухший.
Члени Детективно Журналістського Бюро Розслідування при ВО Антикорупційний Нагляд та члени Всеукраїнської спілки журналістів України проводять журналістське розслідування, по факту побиття нашого колеги Василя Василитина.
Далі буде…
Журналіст, активіст Сколівщини
Володимир ЯВДИК 26.12.20р.

Читайте також  Неподалік вокзалу четверо молодиків побили та пограбували чоловіка (ФОТО)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.