“Подарунок на Різдво”: 42-річна українка віддала своє серце 30-річному хлопцю, який був у критичному стані

У клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова медики передили серце 30-річному хлопцю з Мукачева. Донором стала 42-річна львів’янка.


Про це інформує лікар Олег Самчук на своїй сторінці у фейсбук, передає “Це моя Україна“.
“Орган отримав 30-річний чоловік з Мукачева. Його власне серце після пневмонії було у критичногму стані. За останній рік воно зупинялося шість разів.
Донором для нього стала 42-річна львів’янка. Після того, як її мозок помер. мама, чоловік і син погодилися на донорство, щоб серце рідної людин продовжило битися.” – пише Олег Самчук.
“Величезна подяка усім, хто був задіяний у операції, особливо колегам із Києва. Трансплантація серця – дуже відповідальна операція і присутність досвідчених колег надважлива. Дякую за те, що не відмовляєте.
Та найбільша наша вдячність родині донора. Це рішення далося їм непросто, але ним вони подарували шанс на життя молодому чоловікові і татові двох маленьких діток.
Щиро дякуємо і співчуваємо вашій втраті.
Символічно, що день цієї операції співпав у часі із нашою першою трансплантацією серця у Ковелі. Її рік тому ми теж виконали у ніч на Різдво і вона, без перебільшення, стала поштовхом для розвитку всієї української трансплантології.
Це хороший підсумок року.
Уже у наступному ми націлюємося на трансплантації печінки і легень.
Українці мають отримувати цей шанс на життя у своїй країні!” – додає лікар.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.