Від COVID-19 помер 24-річний хлопець: “Руслан задихався, а медики аж через 12 год. підключили його до кисню”

У місті Вінниці від COVID-19 помер 24-річний Руслан Петриченко. Хлопець працював нацгвардійцем та був одружений. Рідні вважають, що медики не контроювали стан пацієнта, через це Руслан і помер.

Про це інформує “33 канал”, передає “Це моя Україна“.

Дружина Руслана Ірина припускає, що її чоловік підхопив коронавірус на службі, коли був у відрядженні. Після повернення він захворів і лікувався вдома. Далі його стан не поліпшився, тож йому зробили КТ, яка показала, що у чоловіка уражені 75% легенів. Руслана направили до лікарні.

“З 11 по 23 листопада він перебував у 3-й міській лікарні. Увесь цей час жа­лівся, що медичний персонал не підходить до нього, не кажуть, чим лікують, які результати ана­лізів, не допомагають з елементарними потребами”, – говорить дружина померлого.

Мати Руслана Наталія Романівна говорить, що син навіть їсти і пити відмовився, бо санітарки не підходили, щоб поміняти йому судно, оскільки він був підключений до кисню.

“З першого дня, як Руслана госпіталізували у цю лікарню, у нього почалася задишка, ходив на пост просити допомоги, але його аж через 12 годин підк­лючили до кисню. Потім почали ставити крапельниці, але які медикаменти вводили, не повідомляли. Я теж працюю в одній із лікарень Хмельницького, але у нас інше ставлення до пацієнтів! Усі ампули відкриваються при хворих, лікарі та медсестри спілкуються з пацієнтами та їхніми родичами. А я декілька разів телефонувала на сестринський пост та до лікарів, але вони лише обурювалися, що їх турбують. А як не турбувати, якщо я мама і знаю, що моїй дитині зле?!”, – зазначає мати Руслана.

Батько молодого нацгвардійця після пережитого горя намагається з’ясувати причини смерті сина. Він говорить, що син розповідав, що з ним у палаті лежала жінка, хоча палата чоловіча. Вона теж була важка.

Читайте також  Вчені назвали місце підвищеного ризику зараження COVID-19: стикаємося щодня

“Якось хотіла пити, але до неї ніхто не підходив, тому самостійно зняла маску, щоб втамувати спрагу, але не змогла. Довго кричала, кликала на допомогу. Руслан уже не витримав і сам хотів підійти до неї, але не зміг, впав. Нарешті підійшли санітарки, дали їй ковток води, на­діли маску і прив’язали до ліжка. До ранку бідолашна померла. Син писав, що труп поряд з ним пів дня пролежав, аж в обід забрали”, – говорить батько Руслана.

Чоловік впевнений, що його син помер уві сні, можливо, через те, що впав тиск у апараті, оскільки напередодні Руслан повідомляв, що були перебої з киснем. Батьки розуміють, що ніхто і ніщо не поверне їм іхнього сина, але налаштовані боротися, щоб врятувати інші життя.

“Ми чули, що того ж дня, як помер син, у лікарні не змогли врятувати ще трьох пацієнтів. Звісно, легше списати усе на важ­кість хвороби. Але ми навіть не знаємо, що за хвороба була у нашого сина. Його просто попросили підписати згоду, що у нього коронавірус, щоб покласти в одну палату з коронавірусними пацієнтами. Руслан був міцним, на жодній медкомісії до нього не було питань, він служив, тричі був у зоні ООС. А цього разу на КТ, окрім уражених легень, виявили збільшене в розмірах серце. Ми готові були купити ліки і від серця, але лікарі казали, що нічого не треба. Ось так і втратили молодого хлопця, який тільки починав свою кар’єру у Нацгвардії, декілька місяців, як одружився. Як можна змиритися з такою втратою?” — кажуть зго­рьовані батьки.

У департаменті охорони здоров’я запевнили, що у 3-й міськлікарні, де лікувався Руслан Петреченко, жодних проблем з киснем чи ще з чимось – немає.

Читайте також  “П’ять місяців боровся за житя”: відійшов у засвіти 39-річний Тарас, якого жорстоко побили у Львові

“Станом на 23 листопада у лікарні функціонували 5 ковідних бригад у складі 16 лікарів, 33 особи серед­нього медичного персоналу та 31 — молодшого медперсоналу. Дефіциту медичних кадрів немає. Наказом по закладу затверджено алгоритм дій працівників при наданні медичної допомоги пацієнтам з підозрою та хворим на COVID-19. Подача кисню в лікарні здійснюється центра­лізовано кисневою магістраллю з газифікатора. Перебоїв з постачанням кисню не було”, – говориться в їх повідомленні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.