Яким буде бюджет Івано-Франківської області у 2021 році (ВІДЕО)

Бюджет Івано-Франківської області на 2021 рік становитиме майже два мільярди 600 мільйонів гривень. Про це повідомила директора департаменту фінансів облдержадміністрації Ірина Мацькевич.

Кореспонденти Суспільного Карпати з’ясовували, на що саме планують витрачати гроші з обласного бюджету та підтримуватимуть його депутати, інформує Фіртка.

За словами Ірини Мацькевич, бюджет Івано-Франківсьої області наступного року буде збалансованим. Доходи становитимуть два мільярди 600 мільйонів, видатки – на вісім мільйонів менше. Основними доходами у 2021 році будуть податки на доходи фізичних осіб – це 908 мільйонів. А ще один мільярд 400 мільйонів Франківщина отримає субвенціями та дотаціями.

“Ми врахували в обласному бюджеті всі підвищення рівнів соціальних стандартів. Зокрема, підвищення мінімальної заробітньої плати з першого січня 2021-го року у розмірі 6 000 гривень, а з першого грудня – 6 500 гривень. Підвищення прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць з першого січня 2021-го року – 2 189 гривень, а з першого липня – 2 294”, – зазначила Ірина Мацькевич.

Найбільше грошей спрямують на освіту – це більше 767 мільйонів гривень. Медицину області профінансують із бюджету на 255 мільйонів. Департамент соціальної політики отримає 217, а управління культури – майже 207 мільйонів гривень. Інші видатки становитимуть майже 539 мільйонів.

Основна частина видатків на освіту – це зарплати вчителям, каже заступник директора обласного департаменту освіти, науки та молодіжної політики Андрій Сташків. Розповідає, що на наступний рік вдалося запланувати і видатки розвитку. Дев’ять мільйонів гривень спрямують на закупівлю автобусів та обладнання для новоутворених опорних шкіл області.

“Ми очікуємо, що нам із державного бюджету ще надійде субвенція для придбання автобусів і субвенція на придбання обладнання природничо-математичного циклу. Ми додамо своє співфінансування. Вісім мільйонів плануємо дати на придбання автобусів, один мільйон – для співфінансування облаштування кабінетів. Цього року нам вдалося придбати 19 автобусів та облаштувати 45 кабінетів фізики, хімії, біології, математики, географії”, – пояснив Андрій Сташків.

Читайте також  Чотири райони “жовті”, один – “помаранчевий”: Франківщину поділили на зони епіднебезпеки через коронавірус (КАРТА)

Заступник голови облдержадміністрації Євгеній Фарбей розповів, що за обласний бюджет депутати голосуватимуть на сесії 23-го грудня.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.