Локдаун в Україні, який запланований на січень, можуть перенести на лютий

Локдаун в Україні, який запланований на січень, можуть перенести на лютий. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

На питання про те, чи може бути скасований січневий локдаун, глава МОЗ відповів:

“Я б не назвав це саме локдауном. Це – саме жорсткий карантин. Тому що є локдаун в тому вигляді, в якому його вводили європейські країни. Наприклад, у Франції ти не міг вийти з дому, не заповнивши форму. Комендантська година, не більш 1 км від будинку – це так, це локдаун. Ти не міг просто взяти і вийти погуляти по Парижу.

У нас же є певні сектори економіки, які закриваються, більш того, введення жорсткого карантину передбачає виділення компенсація за ініціативою президента, по 8 000 гривен “, – повідомив міністр у ефірі телеканалу” Україна 24 “.

За словами Степанова, “доведеться гарантовано екстрено робити локдаун в лютому на тлі великого зростання захворюваності”, якщо уряд не оголосить його в січні.

Міністр охорони здоров’я також пояснив, що жорсткий карантин буде введений тільки з 8 січня, оскільки грудень важливий для торгівлі, а в період з 1 по 7 січня в Україні відбувається “природний локдаун”.

“У нас є, перш за все, економічні обставини. Для багатьох людей грудні передноворічний – це досить важливий період року, коли у них йде торгівля. Друге – якщо ми подивимося, що відбувається в період з 1 по 6 січня, до Різдва, то у нас такий природний локдаун. На вулицях мало людей, люди проводять час в колі сім’ї, приходять до друзів, багато хто не працюють “, – сказав глава МОЗ.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.