На Прикарпатті виявили три факти неналежного виконання батьківських обов’язків (ФОТО)

Працівники ювенальної превенції Івано-Франківщини систематично перевіряють умови проживання та виховання дітей у сім’ях, що опинилися в складних життєвих обставинах, чи у яких фіксувалися факти домашнього насильства.

Про це інформує Фіртка з посиланням на поліцію Івано-Франківської області.

Ювенальні поліцейські нагадують дорослим про відповідальність, яку вони несуть за виховання та утримання дитини. З батьками проводять профілактичні бесіди щодо недопущення випадків ухилення від турботи про виховання своїх дітей, а тих, хто нехтує батьківськими обов’язками, притягують до відповідальності.

Приміром, напередодні працівники ювенальної превенції під час перевірок сімей у Косівському, Рогатинському, Верховинському, Коломийському та Тисменицькому районах виявили три факти неналежного виконання батьками обов’язків щодо виховання дітей.

А загалом цьогоріч ювенальні поліцейські склали 778 протоколів за невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей.

У 93 випадках таке правопорушення фіксувалося повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення.

Під час таких відвідин поліцейські разом з представниками служб у справах дітей, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді передусім мають на меті захистити діток від бездоглядності та будь-яких форм насильства над ними, покращити життя маленьких членів родин.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.