Як працюватимуть дитсадки, школи та виші під час карантину: уряд прийняв рішення

Помаранчевий рівень карантинних обмежень означає, що дитячі садочки та початкові класи працюють у звичному режимі. Для шкіл та вишів встановлені обмеження у 20 осіб в аудиторії.
Про це на брифінгу сказав голова Міністерства освіти та науки Сергій Шкарлет.

“На сьогодні по всій країні встановлений помаранчевий рівень небезпеки та карантинних обмежень. Дитячі садочки та початкові класи працюють у звичному режимі із дотриманням норм карантинного режиму”, – сказав він.

За його словами, єдиною вимогою для інших закладів освіти є те, що “учні та студенти відвідують аудиторії у кількості не більше ніж 20 чоловік в аудиторії”.

Також Шкарлет зазначив, що були виділені кошти для закладів освіти на засоби індивідуального захисту та дезінфекційних засобів.

“Міністерством освіти та науки за підтримки Уряду було розроблено проект постанови Кабінету Міністрів згідно з яким було виділено 540 млн гривень для шкіл на закупівлю дезінфекторів для рук та поверхонь.

Уряд надав можливість місцевим радам використовувати залишки коштів освітньої субвенції попередніх років саме на закупку засобів індивідуального засобів та дезінфекторів. Окрім цього в бюджеті наступного року закладено 1 млрд на боротьбу з гострою респіраторною хворобою COVID-19 в частині організації захисту педагогічних та науково-педагогічних працівників”, — додав Шкарлет.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.