На Прикарпатті для першачків купили російську абетку

Для першокласників Нової української школи на Богородчанщині управління освіти придбало магнітну дошку для малювання з російською абеткою.


Про це у мережі Facebook повідомила депутатка обласної ради Марія Рудик.

За її словами, русифікацію в Богородчанському районі ексначальниця Богородчанського управління освіти, молоді та спорту Оксана Савчук вирішила запровадити починаючи з перших класів НУШ. Вона закупила дитячі абетки у всі школи району російською мовою і жодної українською.

“Ще, для НУШ вона закупила китайські іграшки і мольберти за завищеною ціною. Все це передала в школи району без накладних і будь-яких підтверджуючих документів через водіїв шкільних автобусів. При необхідній потребі окремо на кожного учня, в наявності лиш одна іграшка на клас”, – зазначає Рудик.

Як раніше писало Бліц-Інфо, нещодавно у мережі розгорівся корупційний скандал пов’язаний з неефективним використанням коштів освітньої субвенції. Керівниця управління освіти Оксана Савчук купила у «свого» підприємця товарів на суму 2893,1 тисяч гривень без проведення тендерів, прикриваючись допороговими закупівлями.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.