Чи може носіння маски викликати пневмонію — відповідь інфекціоніста

Через ослаблені легені таку вірусно-бактеріальну пневмонію лікувати складніше.
Лікар-інфекціоніст Юрій Жигарєв наголосив на тому, що не можна нехтувати масками, пише GreenPost.

«Маска – це не цукерка, але поки ніхто нічого кращого не придумав», – говорить інфекціоніст.

Він нагадав, що маска не утримує вірус – вона утримує лише краплини слизу, які людина видихає, особливо якщо говорить і тим більше кашляє. Насамперед маска захищає інших людей.

«Для тебе, якщо ти носиш маску, це може бути і незручно – важко дихати (а людям, які й так мають проблеми з диханням, ще важче), обличчя пітніє тощо. Тобто якщо ти думаєш про себе, ти можеш маску не носити – вона не вбереже тебе на 100%. Але якщо ти інфікований і виділяєш вірус, ти можеш уберегти інших людей, носячи маску, – коли ти кашляєш, чхаєш, воно не летить на кілька метрів», – пояснює Юрій Жигарєв.

Що ж стосується вірусно-бактеріальної пневмонії і всіх інших інфекцій, то інфекціоніст запевняє: єдина ситуація, коли може загрожувати інфекція від маски – це коли людина, прагнучи зекономити, півроку носить звичайну медичну одноразову маску, яка коштує щонайбільше 10 грн.

«Якби у нас були маски, які би ставали яскраво-червоними після використання, щоб було видно, що їх уже носили… А так що – маска і маска: якщо вона не дуже забруднена, її можна зіжмакати й заховати в кишеню, потім начепити, потім знову в кишеню… І так півроку. То, вибачте, на такій масці не те що бактеріальна інфекція – змії і жаби заведуться за цей час. Тому якщо маска носиться нормально, то нічого страшного там не буде», – переконаний Юрій Жигарєв.

Читайте також  Кабмін продовжить режим надзвичайної ситуації до кінця року

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.