В Кабміні погодили остаточну дату введення локдауну в Україні – ЗМІ

В Кабміні дійшли спільної думки та погодили дати введення локдауну в Україні. Жорсткі обмеження будуть діяти з 23 грудня по 15 січня.

Про це повідомляє “Сегодня” з посиланням на власні джерела в Кабінеті Міністрів України.

Як ідеться у повідомлені, що пропозицію введення локдауну на два тижні відкинули, на томість обмеження будуть діять понад три тижні. Також джерело видання поділилось інформацією, що деталі оприлюднять вже цієї середи (ред. 2 грудня).

Нагадуємо: Як розповів заступник голови офісу президента України Кирило Тимошенко, що немає граничного показника кількості нових випадків інфікування за добу, за якого медична система не буде справлятися. Має значення також число тих, хто одужав, тривалість перебування в лікарнях тощо. Тому важливі показники кількості заражень та вільних місць у лікарнях.

Такод нещодавно міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зробив доволі різку заяву:

“Моя особиста точка зору – що необхідно вводити локдаун якомога швидше, дійсно тривалістю три або чотири тижні, не потрібно ховатися за політичними гаслами або якимись зручними формулюваннями, тому що мова йде про дуже системних і великих ризиках для здоров’я наших людей”, – зазначає міністр МВС.

Також Зам глави офісу президента розповів, що нещодавно була зустріч з міськими головами. Слід зазначити, що не всі очільники міст, реагують схвально на запровадження нових карантинних обмежень, урядом. Так, до прикладу мер Львова у своєму telegram написав:

“Тепер щодо посилення карантинних обмежень. Карантин “вихідного дня”, чи будь-яка інша форма посилення карантину у Львові буде прийматись лише з узгодженням позицій людей на життя яких це може вплинути. Ми проводимо консультації з львівським бізнесом і кожного дня звіряємо годинники. Рішення про закриття не може бути одноосібним.
Це важливо!”, – наголосив мер Львова.

Читайте також  РЕПОСТ та +++ Поліція розшукує зниклу неповнолітню дівчину

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.