Банкова відреагувала на трагедію в Жовківській реанімації

Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко прокоментував інцидент в лікарні Жовква на Львівщині, де двоє пацієнтів, підключених до апаратів ШВЛ задихнулися через відсутність електроенергії.

Про це повідомляє Українська Правда. Заступник керівника ОП визнав, що через відсутність електропостачання в лікарні на Львівщині померли двоє пацієнтів, які перебували на апаратах ШВЛ. За його словами, коли в лікарні зникла електроенергія, то генератори, спеціально передбачені для таких випадків, не включилися.

Медикам довелося робити пацієнтам вентиляцію легенів вручну, за допомогою дихальних мішків, намагаючись замінити дію апаратів ШВЛ. Однак оскільки стан хворих був важкий, їх вдалося врятувати. Електропостачання було відсутнє близько однієї години. «Ця ситуація коштувала двох людських життів. Це неприпустимо і таке не повинно повторитися. Всі лікарні під час пандемії повинні бути готові до таких позаштатних ситуацій.

Будемо розбиратися і робити кадрові висновки, в тому числі і на рівні райдержадміністрації ». Нагадаємо, поліція відкрила кримінальне провадження за фактом смерті двох пацієнтів в Жовківській лікарні. Як попередньо встановили правоохоронці, причиною смерті стала дихальна недостатність.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.