Всю Україну засипле снігом: Укргідрометцентр дав прогноз на грудень

Погода в грудні 2020 року коливатиметься від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла (в Криму до 4 градусів тепла). Ці значення на 1-1,5 градусів вище середніх значень за останні роки.

Відповідний прогноз дали синоптики Укргідрометцентру.

Так, синоптики обіцяють, що місячна кількість опадів очікується 32-82 мм, на Закарпатті та в горах Криму до 108-132 мм, що в межах середніх багаторічних значень.

За даними синоптиків, зазвичай в грудні на більшій частині території України утворюється сніговий покрив, лише на крайньому півдні він встановлюється не щороку.
«У грудні вірогідні сильний вітер, хуртовини, налипання мокрого снігу, під час відлиг – тумани і ожеледь», – припускають синоптики.
Згідно багаторічними спостереженнями за попередні роки, абсолютний максимум температури повітря в грудні становить 10-18 градусів тепла, в південній частині та на Прикарпатті місцями 19-20 градусів, в Криму до 25 градусів. Абсолютний мінімум – 21-37 градусів морозу, в південних областях 17-28 градусів морозу.

Середнє місячна кількість опадів становить 33-67 мм, на Закарпатті та місцями в гірських районах 62-142 мм.

Як ми вже розповідали раніше, тепла погода в Україні протримається ще близько тижня, а ось перші морози очікуються лише в кінці листопада.
Тим часом, синоптики прогнозують, що зима в Європі (січень-лютий 2021) буде найхолоднішою за останні 30 років.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.