“Яринка дзвонить і кричить: “Ми горимо!”: сім’ї потрібна допомога (відео)

Пожежа трапилась в ніч з вівторка на середу, 18 листопада, у селі Лімна Турківського району Львівської області. У родини Соболь згорів будинок у якому вони мешкали.

Про це повідомляє “Це моя Україна” з посиланням на ЛМН

У пожежі згоріло все: документи, гроші, одяг. Сім’я дивом врятувалась з палаючої пастки. Господиня дому, 38-річна Наталія та троє її діток і досі не можуть оговтатись від пережитого.

“Вночі мені дзвонить племінниця, 13-річна Яринка. Кричить у слухавку: “Ми горимо”. То вже було за північ, я дуже надіялась, що то дитині просто щось приснилось. Але, на жаль, ні. Кажу до неї: “Чи всі живі?”. А вона вже від страху не може слова сказати. Я живу за 200 кілометрів від них, в той момент не знала, що думати. Старшого сина Наталі тоді вдома не було. На щастя, поруч проїжджали люди, що займаються обробкою деревини. Побачили, що полум’я охопило шопку з дровами і вже перекинулось на будинок. Саме вони й розбудили сім’ю”, – розповіла рідна сестра Наталії Іванна.

Коли у палаючому будинку прокинулась господиня Наталія, дим охопив вже весь будинок. Вогонь розповсюджувався дуже швидко оскільки все в домі було з дерева. Господиня схопила двох дітей, 5-річну донечку і 13-ріяну Алінку і вибігла чимдуш на двір. Вже на вулиці, жінка згадала, що свекруха залишилась у сусідній кімнаті. Кинулася у палаючий будинок рятувати її. Обпекла обличчя, руки, але встигла вивести літню жінку.

“Хотіла взяти ще документи, гроші, але часу не було. Так і опинились посеред ночі на вулиці у тому, що спали. Поки пожежники приїхали, гасити вже практично не було що. Згоріло все. Наталя перечекала ту ніч у сусідів. Зараз перебуває у нашого хворого батька. Але й досі не може пережити той стрес. Як жити далі, просто не розуміє. У селі їй дуже важко, люди хвилюються, питають про пожежу, а їй ці розмови дуже непросто даються. Їй би зараз спокою і можливість почати усе спочатку”, – завершує Іванна.

Читайте також  Дитячі виплати: яка грошова допомога при народженні дитини у цьому році

Сестра Іванна розповідаю, що в процесі відновлення документи. На меті передусім відновити навчання дитини у школі, щоб остання мала змогу швидше реабілітуватись від пережитого. Щоб повернутись до нормального життя, родині потрібні гроші. Іванна зазначає, що сама є багатодітною мамою. Нещодавно у її дочки були серйозні проблеми зі здоров’ям, тож усі заощадження родина витратила на його лікування. Єдина надія – на небайдужих людей.

Номер картки Приватбанку для переказів:

5168 7573 3005 9785 (Іванна Василівна Попик)

Реквізити для міжнародних переказів:

BENEFICIARY
Отримувач SOBOL IVANNA index 81636, Ukraine,area Lvivska,district Mykolaivskyi,village Krupsko street Shevchenka,building 6

IBAN:
UA223052990000026201895503570
ACCOUNT
Рахунок в банку одержувача (номер пластикової карти або поточний рахунок в Приватбанку)
5168 7520 1082 7668

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.