Після другої хвилі буде третя: ВООЗ попередила про новий спалах, 2021 рік не легше

Після другої хвилі буде третя: ВООЗ попередила про новий спалах, 2021 рік не легше.

До чого готуватися?
У ВООЗ побоюються третьої хвилі захворюваності коронавирусной інфекцією

Зараз у багатьох європейських країнах спостерігається друга хвиля захворюваності коронавирусной інфекцією. За прогнозом, у 2021 році не стане легше, якщо тільки не вжити ряд заходів. В іншому випадку, варто готуватися і до третьої хвилі захворюваності Таке несподіване заяву зробив спецпредставник гендиректора Всесвітньої Організації Охорони здоров’я Девід Набарро, повідомляє Укрінформ.

Він вважає, що третя хвиля може початися вже в січні 2021 роки, якщо в країнах Європи не подбають про створення необхідної інфраструктури для хворих коронавирусной інфекцією.

Набарро вважає помилкою європейських чиновників той факт, що вони не подбали створенням інфраструктури влітку, коли пройшла перша хвиля захворюваності і була вона в ряді європейських країн дуже важкою.

Тепер же йде друга хвиля і якщо і цей гіркий досвід не змусить політиків зайнятися створенням необхідної інфраструктури, то і 2021 рік буде складним, так як рік почнеться з нової хвилі захворюваності.

У приклад як потрібно боротися з коронавирусной інфекцією в ВООЗ привели Азію, де були швидкими темпами побудовані окремі лікарні для інфікованих коронавірусів. Крім того, жителі Азії суворо дотримуються карантинних обмежень, хоча там зараз найнижча захворюваність.

Світу загрожує третя хвиля захворюваності. Фото: скріншот Youtube-відео
Там люди розуміють необхідність дотримуватися соціальної дистанції і носити маски, а також часто мити руки. Якщо ж хтось захворів, то він ізолюється сам на період лікування. Крім того, держава на найвищому рівні захищає групи населення, що знаходяться в зоні ризику. Ці фактори і не дають так швидко поширюватися коронавірус.

Читайте також  "Забагато уваги Україні": глава ВООЗ Гебреєсус звинуватив світ у расизмі

У ВООЗ закликають і далі дотримуватися всіх цих обмежень і не дуже швидко їх знімати, щоб не допустити нового спалаху. Це можна робити лише в тому випадку, коли кількість хворих буде дуже низьким.

Станом на неділю 22 листопада у всьому світі COVID-19 на вже захворіли 58 508 271 особа.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.