На Прикарпатті будують Міжнародний центр для зустрічей студентської молоді України та Польщі (ФОТО)

В селі Микуличин триває будівництво Міжнародного центру зустрічей студентської молоді України та Польщі. Це ще один спільний задум Прикарпатського національного та Варшавського університетів.

Він втілюється у життя паралельно із відбудовою Обсерваторії на горі Піп Іван і так само сприятиме європейській інтеграції України, інформує Фіртка з посиланням на сторінку обсерваторії “Білий слон”.

Проект новобудови Міжнародного центру зустрічей студентської молоді України та Польщі (МЦЗ) створювався українськими архітекторами досить тривалий час. Бо перед ними повстало важке завдання, треба було вдало вписати будівлю у гірський ландшафт з максимальним збереженням в архітектурі національного колориту, а також створити надсучасний комплекс з першим у Карпатах конференц-залом великої потужності. Наразі його було затверджено замовником, виготовлено проектно-кошторисну документацію та наприкінці минулого року розпочались будівельні роботи.

Університети планують розвивати партнерські відносини і співпрацю студентів, представників позашкільної освіти та волонтерського руху української, польської, а також молоді інших країн Європейського Союзу. Центр зустрічей сприятиме активізації процесу євроінтеграції України.

“Саме село Микуличин підходить для реалізації цього задуму якнайкраще, бо воно також у певному розумінні стоїть на кордоні країн, народів, культур, релігій і мов. У XIX столітті воно було найбільшим за площею селом Польщі. Нині це найдовше в Україні село (загальна протяжність 44 км) відоме ще й своїм унікальним курортним кліматом. Й новий Міжнародний центр зустрічей молоді будується поруч зі спортивно-оздоровчим комплексом «Смерічка» Прикарпатського національного університету.”,- йдеться на сайті.

Комплекс виглядатиме як трикутний будинок-гражда галерейного типу. З усіх його боків – двоповерхові корпуси. Серединна частина використовуватиметься як конференц-зал. Загалом передбачено створення 60 номерів, у яких можна розмістити від 120 до 200 осіб. Сам зал (450 кв. м) є універсальним для конференцій, концертів та будь-яких інших масових заходів на 350 осіб. Його висота сягне 12 метрів. Найнижча стеля допоміжних залів – 6 метрів.

Читайте також  Футболісти “Прикарпаття” пройдуть тест на коронавірус і приступлять до тренувань

З вулиці МЦЗ студентської молоді України та Польщі матиме ефектний вигляд як класична гуцульська гражда з трикутними дахами та трикутними балконами. На другому поверсі, крім номерів, заплановані бібліотека та комп’ютерний зал, медіатека, відпочинкові зони.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.