Локдаун в Україні введуть на Новий рік і Різдво: що про це відомо

Повний локдаун в Україні мають намір ввести строком на 3-4 тижні в період новорічно-різдвяних свят, для уникнення повного колапсу медичної системи і заради порятунку людських життів.


При цьому, локдаун можуть ввести і раніше, якщо офіційна статистика по хворим наблизиться до критичної позначки – 20-22 тис. На добу, передає Обозреватель. «Локдаун в Україні буде введений, ця ідея підтримана всім урядом. Єдине, що зараз обговорюється – це дата, коли його вводити. Є два варіанти: або з 20-25 грудня і до другої половини січня – Старого нового року. Або ще раніше, якщо ми перейдемо поріг в 20-22 тисячі хворих на добу. Ялинки, корпоративи, ярмарки – все буде закрито. Мета – мінімізувати контакти між людьми в період свят », – повідомляє джерело в уряді.

При цьому, уряд не радилося з Верховною Радою і не обговорювало варіантів карантину в Україні для стримування пандемії, розповіла депутат від партії «Слуга народу» Ольга Василевська-Смоглюк. «Повний локдаун – закономірно в умовах відсутності тотального контролю і зрозуміло, що нічого іншого влада запропонувати не може. Серед моїх знайомих кожен другий заразився. Легко захворіти в громадському транспорті. Інших заходів не передбачаю. Але з нами ніхто не обговорив ніяких варіантів, ніхто не радився. Рада теж знаходиться на карантині », – підкреслила нардеп. Як ми вже розповідали раніше, Європа може уникнути локдауна, якщо більшість її жителів будуть дотримуватися маскового режиму.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.