«Вона літала на крилах»: Діана Деркач потребує допомоги

“Це найгірше, що могло трапитися в моєму житті” – так щодня каже мамі Діана Деркач відколи дізналася про страшний діагноз: саркому Юїнга. Добра та позитивна 15-річна дівчинка з міста Немирів пів року тому у себе на спині помітила дивний червоний висип, а невдовзі – невеличку пухлину.

“Пів року тому побачила у Діанки на спинці червоний овалоподібний висип, вавки були діаметром п’ять сантиметрів, і вони її пекли. А біля них побачила пухлинку, яка не боліла. Відразу зателефонувала знайомому лікарю, який порадив сходити на УЗД-діагностику. Лікарі встановили діагноз: гострий лімфаденіт, викликаний інфекційною хворобою, яка в народі називається оперізувальний лишай. Вони сказали, щоб ми не хвилювалися і що це швидко мине. І ми пішли лікуватися додому. Лікар часто запитував, як донька себе почуває. Все заживало, але не проходила пухлина. Він пояснив, що лімфатичні вузли зазвичай загоюються довго, їм потрібно пів року. Також спілкувалася з невісткою, яка є медиком, вона казала теж не хвилюватися. За цей період пухлина візуально не збільшувалася, жодних болей та скарг у Діани на неї не було. Тому мене нічого не насторожило. Ми чекали, коли вона стухне”, – розповідає мама Діани Ольга Деркач.

Чекаючи, коли пройде невеличка пухлина, Діана наполегливо почала готуватися до вступних іспитів в технікум. Іспити були здано успішно, і дівчина вступила на факультет “Фінансовий облік та оподаткування”. Цій події вона безмежно раділа. Їй відразу сподобалося навчання та викладачі, вона знайшла багато друзів та зустріла своє кохання. Матір першокурсниці каже: “Вона літала на крилах, і ми були щасливі разом з нею”. Але в одну мить студентка прийшла додому та сказала, що так танцювала, що потягнула руку і почала боліти кістка.

Читайте також  До 60 тисяч хворих на добу: лікар попередив про третю хвилю коронавірусу в Україні.

“Ми пішли на УЗД-діагностику й разом попросили подивитися на пухлину. А нам сказали, що в ній відбувається вже зовсім інший процес і що це не лімфатичні вузли. Того дня відразу поїхали у Вінницю на обстеження. Нам сказали, що пухлина має нехорошу структуру та будову. Щоб переконатися чи спростувати це, потрібно зробити біопсію. Ми погодилися, але не думали, що висновок буде таким. Після біопсії зробили трепан кісток (прокол клубової тазової кістки). Для дівчинки 15 років це було психологічно і фізично важко. Лікар повідомив, що пухлина злоякісна. На додаткові дослідження поїхали до Інституту раку на імуногістохімію. Там сказали, що це одна з найагресивніших пухлин, яка швидко прогресує і що потрібно пройти 11 хіміотерапій, видалити пухлину, провести трансплантацію кісткового мозку і реабілітацію”, – продовжує розповідати Ольга Деркач.

Перший блок хіміотерапії Діана уже пройшла, тепер готується до другого, який теж буде проходити у Вінниці. А далі будуть здавати аналізи та дивитися, як пухлина реагує на лікування. Якщо все добре, її переведуть на лікування до Інституту раку, де будуть проходити наступні етапи, або у клініку за кордоном.

“Я перед усіма людьми та Господом стаю на коліна і дякую усім, хто нам допомагає. Бажаю їхнім сім’ям многії літа, добра та здоров’я. Спасибі кожному за їхні добрі серця і те, що відгукнулися на нашу біду і стали усі в допомозі, тому що зараз я займаюся лише дитиною. Хоча я зараз маю дарувати людям радість та свято. Ми віримо, що подолаємо цю хворобу, потрібен лише час і все буде добре. Завжди чула від людей, що Діанка світла та позитивна душа, наче ангел, що вона відрізняється добротою. Вона любить танцювати. Уже два роки зі мною працює аніматором, сама проводила свята, і мене це вражало. Вона розважала дітей, дарувала дітям добро і сама в нього вірить. Хвороба нас точно покине. Вона постійно каже, що це найгірше, що могло трапитися в моєму житті”, – не стримуючи сліз додає мати 15-річної Діанки.

Читайте також  Найманці Путіна, або як Пригожин м’ясорубку в Сирії влаштував

13 лютого Діані виповниться 16 років. Цього дня вона чекала з вересня, відколи у неї в житті з’явилися вірні друзів та знайомі. Вона мріє разом із ними відсвяткувати День народження. Мама студентки зізналася, що Діанка живе яскравим майбутнім та вірить в те, що в неї все вийде.

Довідка.

Саркома Юїнга (іноді дифузна ендотеліома або ендотеліальна мієлома) — злоякісна пухлина, яка уражає в переважній частині випадків кісткову тканину. Пухлина може виникати у будь-яких кістках скелету, проте найчастіше спостерігається у довгих трубчатих кістках кінцівок, ребрах, кістках таза, лопатці, хребті, ключиці.

Картка Приватбанку:

Одержувач: Деркач Ольга Феодосіївна (мама)

4149 4993 4624 7099

ІBAN: UA843052990000026201895179056

Банк одержувача:

АТ КБ «ПРИВАТБАНК», Київ, Україна

РНОКПП одержувача: 2965420928

Призначення платежу: Поповнення рахунку ДЕРКАЧ ОЛЬГА ФЕОДОСІЇВНА

4441 1144 2288 6497 Моно банк

Отримувач Деркач Ольга Феодосіївна

5168755906494204 Картка Приватбанк Деркач Діана

5168757410215091 Картка Приватбанк

Учреждение банка: ПриватБанк

МФО банка: 305299

Получатель платежа: ДЕРКАЧ ОЛЬГА ФЕОДОСІЇВНА

IBAN: UA303052990000026207895224541

Счет получателя: 26207895224541

РНУКПН получателя: 2965420928

Назначение платежа: Пополнение счёта ДЕРКАЧ ОЛЬГА ФЕОДОСІЇВНА

dopomoga-vinnitsia-nemyriv 3 1

dopomoga-vinnitsia-nemyriv 2 1

dopomoga-vinnitsia-nemyriv 1 1

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.