Карантин в Україні не скасують, доки не вакцинують населення, – Кабмін

Різні обмеження будуть вводити доти, поки в Україні не проведуть вакцинацію від коронавірусу.

Карантин в Україні триватиме доти, поки не буде вакциновано населення. Про це заявив в інтерв’ю РБК-Україна міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов, пише Кореспондент.

Відповідаючи на питання, чи може бути продовжено карантин вихідного дня після 30 листопада, він відповів: “Так. І треба дивитися, як пройдуть ці три тижні”.

“Насправді дуже багато буде залежати від того, як ми будемо дотримуватися цього карантину. В цілому, карантин – це питання до масової вакцинації, коли ми зможемо вже повністю розблокувати всі сфери нашого життя… У нас, швидше за все, вакцини до другого півріччя наступного року в товарних кількостях не буде, навіть те, що ми бачимо за довідками Пфайзер, АстраЗенека, вони кажуть, що вони тільки зараз будуть сертифікувати. Це досить ємний період за часом”, – сказав він і додав, що карантин буде продовжувати стільки, скільки треба.

Також Немчінов пояснив, чому в Україні не можуть провести загальне тестування, як це зробили в Словаччині.

“Чи готові ми реально 40 мільйонів населення протестувати? Взяти кров, виявити наявність або відсутність антитіл і правильно це все прописати? Скільки фахівців для цього потрібно? Скільки потрібно медиків відвернути від виконання своїх прямих обов’язків?”, – зазначив Немчінов.

Також він додав, що уряд виділив мільярд гривень додатково на закупівлю експрес-тестів.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.