Окупанти зайшли до Лисичанська: у Генштабі назвали гарячі напрямки боїв

Російські війська увійшли до Лисичанська і просунулися в межі міста. Окупанти хочуть захопити усю Луганську область.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

На думку американського Інституту вивчення війни, окупанти йдуть у наступ на південний захід від Лисичанська. Ймовірно, вони просуватимуться на захід у бік Сіверська та повністю захоплять Луганську область.

Наземні атаки на північ від Слов’янська були безуспішними, окупантам не вдалося просунутися на цьому напрямі.

Також загарбники провели обмежені атаки на південний захід від Донецька. Але й тут успіхів не досягли.

Українські війська можуть загрожувати російським наземним комунікаціям по всій Харківській області, використовуючи західну зброю. Контратаки ЗСУ та активність партизанів змушують ворога віддавати пріоритет оборонним операціям вздовж Південного фронту.

У Генштабі ЗСУ підтвердили захід окупантів до Лисичанська, та зазначили, що зараз ворог зосереджує всі зусилля, щоб закріпитися на позиціях у районі міста Лисичанськ та Верхньокам’янки. Наступальні дії поблизу Білогорівки успіху не мали, окупанти змушені були відійти.

На Харківському напрямку ворог веде оборону зайнятих раніше позицій. Обстрілював із артилерії райони населених пунктів Руська Лозова, Перемога, Верхній Салтів, Замулівка, Волобуївка, Мілова, Протопопівка, Питомник, Прудянка та Норцівка.

Читай також: Окупанти випустили ракети по Харкову та області: відомо про чотирьох поранених

Ворожий штурм неподалік Прудянки наші воїни успішно відбили. Противник завдав авіаудару неподалік Мосьпанова та Гракова.

На Слов’янському напрямі окупанти бороняться. Обстріляли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Дібрівне, Мазанівка, Краснопілля, Суха Кам’янка, Вернопілля та Маяки. Неодноразово безуспішно намагалися вести штурмові дії неподалік Мазанівки. Отримали відсіч і відійшли. Ворог застосовує комплекси радіоелектронної боротьби.

На Бахмутському напрямку ворог скоїв обстріл недалеко від Новолуганського та Травневого. Завдав авіаудару поблизу Покровського. Намагається вести наступ у районі населеного пункту Спірне, бойові дії продовжуються.

Читайте також  Російська армія може призупинити наступ: в ISW назвали причини

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках супротивник обстрілював наші позиції в районах населених пунктів Піски, Невельське, Новомихайлівка, Новоданилівка, Полтавка, Білогір’я, Ольговське та Кам’янське. Штурмовими діями ворог намагається покращити тактичне становище у районі населеного пункту Спартак.

На Южнобугском напрямі противник зосереджує зусилля недопущення просування підрозділів Сил оборони на можливих напрямах наступу. Здійснював систематичні обстріли зі ствольної та реактивної артилерії. Завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Іванівка.

Російські окупанти завдають систематичних ракетних ударів на Миколаївському напрямку.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.