У Раді назвали умову масового закриття шкіл і дитсадків на карантин

Школи потрібно закривати тільки в найкритичніших ситуаціях, підкреслив Михайло Радуцький.

За даними Міністерства охорони здоров’я, у школах хворіють менше 1% учнів, персоналу та вчителів, повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та страхування Михайло Радуцький.

Як пише він у блозі на сайті партії Слуга народу, через це в Україні змінювати формат навчання в школах і садочках поки не будуть.

“На думку ВООЗ, влада повинна дозволяти традиційне навчання в школах і садках і закривати їх тільки в найкритичніших ситуаціях. За даними МОЗ, у школах хворіють менше 1% учнів, персоналу та вчителів. Тому поки діти вчаться, і змін не планується”, – зазначив Радуцький.

Відзначимо, що за даними ЮНІСЕФ, кожен 9-й інфікований COVID-19 в 87 країнах є дитиною або підлітком до 20 років. Це 11% з 25,7 мільйона інфікованих осіб, про яких повідомили ці країни.

Раніше Радуцький заявив, що у Верховній Раді не виключаються введення загальнонаціонального жорсткого карантину (локдауну) в Україні. У той же час він пояснив, що умовою для локдауна буде введення протоколу сортування хворих COVID-19.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.