На Прикарпатті киснем забезпечені лише 40% ліжок

Сьогодні, 19 листопада, відбулася онлайн-нарада із головними лікарями закладів охорони здоров’я області, які надають допомогу хворим на коронавірус.

На заході йшлося про необхідність посилення роботи щодо страхування медичних працівників, які задіяні у лікуванні хворих на COVID-19, та забезпечення лікарень кисневими концентраторами, інформує Фіртка з посиланням на ІФ ОДА.

Зазначалося, що наразі в області є необхідний фінансовий ресурс, який спрямований Урядом України з державного бюджету на ці цілі. Проводиться відповідна робота щодо закупівлі додаткових кисневих концентраторів для потреб закладів охорони здоров’я області, які лікують хворих на COVID-19. До середини грудня заплановано поставити ще близько двох сотень таких концентраторів. Також на сьогодні, у лікарнях, які лікують хворих на COVID-19, підведеним киснем забезпечено 1071 ліжкомісце, із 2777 розгорнутих, що відповідно становить майже 40 відсотків від потреби.

Що ж до використання коштів субвенції, то слід зазначити, що зараз основним завданням є об’єднання зусилля усіх служб задля стовідсотково освоєння фінансового ресурсу до кінця цього року.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.