Тепер тримайтесь! Рoзлючeний Шмигаль заявив, що ті міста, які відмовляються посилювати кaрaнтин будуть (ВІДЕО)

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що у міських голів немає повноважень дозволяти або забороняти дію рішень уряду. Він заявив, що карантин вихідного дня мають ввести на всій території України.

Про це він заявив на нараді, передає прес-служба уряду.

Шмигаль провів селекторну нараду з керівниками областей щодо ситуації з поширенням COVID-19.

“Рішення Уряду діють безумовно і підлягають виконанню всіма суб’єктами господарювання, які розташовуються на території України. Карантин вихідного дня стосується винятково визначеного переліку суб’єктів господарювання, які є на території України. Якщо це, наприклад, ТРЦ, то він має бути закритий протягом вихідних”, – заявив він. А тим мерам, які відмовляться і будуть нехтувати наказами будуть діяти жорсткіше.

В свою чергу Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запевнив, що біля великих торгових об’єктів чергуватимуть представники Національної поліції.

Зазначимо, в Черкасах провели засідання комісії ТЕБ та НС. Прийнято рішення не вводити карантин вихідного дня в місті.

Нагадаємо, в Україні уряд прийняв рішення ввести так званий “Карантин вихідного дня”, який на думку Кабміну повинен зупинити масове зараження українців від вірусу Ковід-19

Які міста проти карантину вихідного дня
Рівне
Хоч Кабмін запровадив карантин вихідного дня ще 11 листопада, міська влада Рівного прийматиме власне рішення щодо введення обмежень 16 листопада. Про це заявив міський голова Володимир Хомко.

Тому 14 – 15 листопада у Рівному не діятиме карантин вихідного дня.

Зауважимо, 12 листопада на Рівненщині у селі Біла Криниця люди перекрили трасу Київ – Чоп. Працівники та підприємці сфери громадського харчування протестували проти введення карантину вихідного дня.

Мер Рівного про карантин вихідного дня: відео

Краматорськ
Мер Краматорська Андрій Панков заявив, що міська комісія з ліквідації надзвичайної ситуації не прийматиме рішення про введення карантину вихідного дня 14 – 15 листопада.

Читайте також  "3 особливості штаму "Омікрон", які роблять його дуже страшним": медики про небезпеку вірусу

Обмеження, що вводяться постановою Кабміну не враховують суттєвої різниці між містами. Вони мають бути переглянуті. Такі рішення необхідно прийматись виключно на місцях,
– наголосив Панков.

За його словами, у Краматорську в кафе та ресторанах немає скупчень людей у вечірні години. Крім того, власники таких закладів суворо дотримуються обмежень карантину.

Панков вже надіслав відповідного листа прем’єр-міністр Денису Шмигалю.

Одеса
В Одесі діятимуть лише обмеження помаранчевої зони. За словами секретаря оперативного штабу Одеської міськради з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій Олександр Тиховський, комісії ТЕБ та НС не приймали рішення щодо введення карантину вихідного дня.

Обмеження карантину вихідного дня в Одесі 14 – 15 листопада не дотримуватимуться.

Львів
Мер Львова Андрій Садовий заявив, що міська рада оскаржуватиме рішення Кабміну про карантин вихідного дня у суді. За його словами, у суботу і неділю заклади сфери обслуговування отримують близько 40% свого тижневого доходу. Такі обмеження знищать бізнес, адже гроші держава підприємцям не компенсує.

От є сім’я, чоловік та жінка, вони мають невеликий магазинчик, вони з нього живуть. У вихідні вони мають 50% тижневого доходу. Якщо в них це забрати, як вони будуть оплачувати житло, газ, воду?
– сказав Садовий.

Луцьк
Виконувач обов’язки міського голови Луцька Григорій Пустовіт звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням скасувати карантин вихідного дня. Про це повідомляє пресслужба міськради у фейсбуці.

Таке рішення (введення карантину вихідного дня – 24 канал) є сумнівним з погляду покращення епідеміологічної ситуації, але завдасть значної шкоди економіці громад,
– йдеться у заяві Пустовіта.

Крім того, у Луцькій міськраді зауважили, що обмеження роботи закладів у вихідні, збільшить кількість відвідувачів у будні.

Читайте також  18-річна красуня випала з 8 поверху: її потрібна ваша допомога

Луцька міська рада просить Шмигаля скасувати карантин вихідного дня / Фото міськради Луцька

Слов’янськ
Міський голова Слов’янська Вадим Лях заявив, що влада міста не буде запроваджувати обмеження 14 та 15 листопада. За словами політика, таке рішення потрібно приймати на місцях, адже Кабмін, мовляв, не бере до уваги реалії невеликих населених пунктів.

На цих вихідних комісія не введе ніяких обмежувальних заходів. Буде створена відповідна комісія, яка обстежуватиме потоки на ринку та в закладах громадського харчування. Наступного тижня ми приймемо остаточне рішення,
– наголосив Лях.

Черкаси
Мер Черкас Анатолій Бондаренко вважає карантин вихідного дня недоречним для невеликих міст. Про це повідомляє пресслужба мерії Черкас.

Я готовий підтримувати будь-які рішення уряду, але лише у випадку, якщо місто отримуватиме підтримку від держави. Нині ж спостерігаємо іншу ситуацію,
– зауважив Бондаренко.

За його словами, на вихідних у Черкасах люди здебільшого відпочивають на свіжому повітрі. Бондаренко додав, що більший ризик зараження існує у великих супермаркетах, а не у маленьких магазинах.

“Запровадження карантину вихідного дня – велика помилка”, – підсумував Бондаренко.

Згодом у Черкасах провели засідання комісії з надзвичайних ситуацій, повідомляє місцевий портал 18000. На засідання прийшли представники місцевого бізнесу, які просили не впроваджувати карантин вихідного дня.

За підсумками засідання комісія вирішила дозволити низку тих речей, які уряд вирішив заборонити:

вільне пересування містом,
приймати відвідувачів у закладах громадського харчування, включно й на вихідних,
робота ТРЦ,
приймання відвідувачів у спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах,
приймання відвідувачів в інших розважальних закладах,
приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які проводять діяльність у сфері торговельного й побутового обслуговування населення,
діяльність закладів культури,
робота ринків.
Мукачево
Голова Мукачівської міської ради Андрій Балога назвав карантин вихідного дня “імітацією боротьби з коронавірусом”. За його словами, позитивного ефекту від такого обмеження буде мало.

Читайте також  Цього тижня до Франківська привезуть мощі святого Миколая Чудотворця

Я закликаю всіх дотримуватися рекомендацій лікарів, берегти себе та своїх рідних. А бізнесу робити все, щоб вижити у цих важких умовах, дотримуючись усіх необхідних умов роботи,
– сказав мер Мукачева.

Він також зауважив, що кількість хворих збільшилася через те, що уряд використовував кошти з ковідного фонду не за призначенням.

Тернопіль
Міський голова Тернополя Сергій Надал під час брифінгу заявив, що карантину вихідного дня у місті не буде. За його словами, він провів консультації з експертами задля ухвалення такого рішення.

Чому ці обмеження не будемо вводити? По-перше, це, на думку медиків, не вплине суттєво на зменшення заражених. Такі обмеження просто знищать економіку міста,
– наголосив Надал.

Тернопільський міський голова додав, під час карантину вихідного дня більшість закладів просто перестануть працювати, бо на вихідних вони мають чи не найбільший прибуток. І у підсумку частина тернополян втратить роботу, а місто – надходження.

Щоправда, певні обмеження все діятимуть у Тернополі. Зокрема, у транспорті можна буде здійснювати перевезення лише в межах сидячих сидінь. А розважальні заклади та ресторани повинні будуть зачинятися о 22:00.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.