Як вчителька з Франківщини Мар’яна Марчак здобула “Освітянський Оскар”

Штрихи її життя: окрім роботи – дорога до храму, співана молитва у хорі «Істина», прогулянка з синочком у парку.

Як вчителька з Долини Мар’яна Марчак здобула перемогу в конкурсі ” Учительський Оскар 2020″, вона розповіла особисто, у розгорнутому інтерв’ю, яке опублікували на сайті Долинської міської ради, пише ПІК.

Короткометражний фільм “Крила” про один день із життя вчительки отримав визнання жюрі та набрав у Фейсбук 468 уподобань під історією №6 (“Крила”). Це допомогло Мар’яні піднятися на п’єдестал визнання та отрмати чимало подарунків.

“Найцінніший подарунок – це, мабуть, здобутий досвід, а також – приємні емоції. Якщо говорити про матеріальне – це подарункові сертифікати від мережі магазинів цифрової техніки «Nimpha», від мережі торгових центрів «Епіцентр», магазинів «100 Ок», сертифікат на річну передплату газети «Добра справа», а також подарункова картка від «Alina Balance». Але це ще не весь перелік. Родзинкою свята були яскраві букети для переможниць від магазину «KVITKA”, – розповідє щаслива вчителька.
Щодо суті конкурсу професійної майстерності педагогів «Освітянський Оскар», який цьогоріч вперше проводився на теренах Долищини, то на думку переможниці, він кардинально відрізняється від славнозвісного «Учитель року».

“Освітянський оскар» – це новий формат оцінювання роботи педагога. Не потрібно проводити уроки, писати бездоганний конспект чи перевтілюватися в, пробачте, перестрашеного учня, бо перед тобою – десяток-другий тестів з психології та педагогіки. Цього разу вавдання вчителя полягало в тому, щоб представити журі свою роботу. Тож глядачів чекав один день з мого життя”, – розповідає Мар’яна.
А далі додає подробиці з фільму, які засвідчують багатогранність освітянки:

“Ранок. Кава, що заплутує думки, перелік справ, які сьогодні таки мушу встигнути. Далі – дорога до храму, співана молитва у хорі «Істина», прогулянка з синочком у парку і … спогади, закарбовані у фотоальбомі. На світлинах ми з чоловіком – актори драми-експерименту «Човен» (режисер Тетяна Закусілова). Алея Шептицького й Долинський ліцей №1. Ще декілька сходинок, ще декілька хвилин – і дзвінок запросить усіх на розмову про вічне… Лейтмотивом відео стали рядки Ліни Костенко із поезії «Крила».
На фото вгорі – кадр з фільму.

Читайте також  До вчителів немає поваги і справедливості: телеведуча про престиж професії

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.