Смерть дворічної дитини під час гастроскопії: прокурори оголосили результати 9-місячного розслідування

Прокурори відкрили кримінальне провадження через неналежне надання медичної допомоги.

У справі про смерть дворічного хлопчика під час гастроскопії після дев’яти місяців розслідування та численних експертиз прокуратура оголосила про підозру черговому хірургу столичної дитячої лікарні. Йому загрожує до 5 років за ґратами.

У неналежному виконанні обов’язків підозрюють чергового хірурга, який призначив дворічній дитині гастроскопію. Під час неї Максимчик кричав, плакав, а потім раптом почав задихатися на руках у батька.

Слідчі кажуть, що лікар допустив низку помилок. Поклав дитину в загальну хірургію, а мав негайно відправити до спеціалізованої лікарні “Охматдит”, де їй би надали кваліфіковану допомогу.

Крім того, хлопчику одразу не призначили процедури, які потрібні були негайно. У дитини за 10 годин у відділення розвинулася серцева недостатність, та ще й проведена болісна процедура. Як наслідок, серце малюка не витримало.

Своєю чергою, головний лікар медзакладу телефоном розповів, що провели своє розслідування. Але медика не звільнили.

“Чи працює лікар, який направляв на гастроскопію, працює. Лікар, який виконував, також працює. Вони не звільнені. Всі матеріали нашого розслідування направлені до прокуратури. Якщо буде суд, там всі крапки над “І” будуть розставлені”, — прокоментував директор Київської міської клінічної лікарні №1 Юрій Кожара.

Прокуратура також подала клопотання до суду про відсторонення чергового лікаря від роботи. Тим часом у діях лікаря, який проводив цю процедуру, порушень правоохоронці не виявили.

“Відповідно до висновку судово-медичної експертизи, в діях лікаря, який проводив цю процедуру, порушень немає”, — сказала Людмила Громадська, прокурорка Київської міської прокуратури №5.

Як повідомлялося, хлопчик грався вдома із сестричкою і вдавився іграшкою. Згодом дитину почало нудити. Батьки викликали швидку. У лікарні Максиму призначили гастроскопію, під час якої він помер.

Читайте також  В Івано-Франківську військові розпочали патрулювання (ФОТО)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.