Комаровський назвав ліки, які категорично не можна приймати при коронавірусі

Комаровський вважає, що поки хворий на коронавірус не задихається, йому досить пити тільки жарознижуючі препарати.

Лікар-педіатр Євген Комаровський розповів, чи варто лікувати коронавірус антибіотиками. За його словами, при 20-30% ураження легень медики часто призначають пацієнтам так звані “антибіотики резерву”, що неправильно, тому що коли такому пацієнту стає по-справжньому погано, йому нічого вже не допомагає після антибіотиків.

Комаровський на своєму Youtube-каналі пояснив, що є три головних види пневмонії: бактеріальна, вірусна і пневмонія бактеріальна, яка є ускладненням вірусної, і антибіотики використовуються саме для лікування бактеріальної пневмонії. Сильні препарати вбивають бактерії пневмокока або стрептокока.

Якщо людина підхопить вірус, наприклад, аденовірус, грип, або коронавірус, то в легенях виникне вірусне запалення, і воно антибіотиками не лікується.

На тлі вірусної інфекції в легенях може накопичуватися слиз і інфікуватися там. Таким чином виникають ускладнення, і таку вірусно-бактеріальну пневмонію лікують антибіотиками.

“Якщо пити при вірусному зараженні антибіотик, то завжди знайдуться бактерії, які вціліють і звикнуть до ліків. Після цього вони отримають умови для розмноження і захворювання перейде в більш складну і стійку до антибіотиків форму. Тому курс антибіотиків завжди потрібно приймати до кінця. Для профілактики пити антибіотики категорично не можна”, – говорить доктор Комаровський.

Євген Комаровський вважає, що поки хворий коронавірусом не задихається, йому достатньо пити тільки жарознижуючі. Решта препарати потрібно додавати тільки при наявність відповідних симптомів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.