Я повернувся додому – ні дітей, ні дружини не було. На холодильнику висіла записка: «Тату, мамі раптово стало погано

Я повернувся додому – ні дітей, ні дружини не було. На холодильнику висіла записка, написана старшим сином: «Тату, мамі раптово стало погано, вона в лікарні, Оленку відвів до бабусі і поїхав до мами. Залишив тобі вечерю на столі. Розігрій її, хоч щось зроби сам». В той момент я наче прокинувся від довгого сну. Я жив в сім’ї, але не помічав свою сім’ю.

Я стояв на зупинці і чекав автобус. Знічев’я я штовхав алюмінієву банку, яку хтось кинув повз сміттєвий бак. На зупинці в годину пік було незвично малолюдно. Єдиною людиною, яка разом зі мною знаходилася на зупинці, був молодий хлопець, що розмовляв з кимось по телефону. Мимоволі, знічев’я, я прислухався до розмови…

«Так, люба. Добре, люба. А яких саме тобі цукерок? Так, а піцу яку? Так, але вони ж тільки в тому гіпермаркеті, який на околиці… Добре, люба, зрозумів», – воркував хлопець в слухавку.

Коли телефонна розмова була закінчена, я несподівано для себе висловився: «А ти впевнений, що не будеш потім кодувати про те, що зараз виконуєш усі її примхи». Хлопець подивився на мене довгим поглядом і нічого не сказав.

Поки я їхав в автобусі, то весь час згадував. Як познайомився з дружиною, як нам спочатку добре було разом. А коли пішли діти, то все змінилося, мені не хотілося повертатися додому. Їх гомін, шум, соплі дратували мене. Та й дружина, завжди зайнята домашніми клопотами, вже не викликала тих почуттів, що раніше. Я перестав звертати увагу на неї, а потім і подружився з «зеленим змієм».

Щовечора я спочатку йшов кудись з друзями посидіти, а потім, в нетверезому стані, повертався додому. Так тривало довгі роки. І лише сьогодні ця підслухана телефонна розмова чомусь зачепила мене і розбудила щось, давно неактивне в моїй душі.

Читайте також  Єдинe, щo чoлoвiки люблять бiльшe, нiж близькicть (aлe нiкoли нe зiзнaютьcя вам)

Вдома мене зустрічала дивна гнітюча тиша. Ні дітей, ні дружини не було. На холодильнику висіла записка, написана старшим сином: «Тату, мамі раптово стало погано. Я на швидкій відправив її до лікарні, Оленку відвів до бабусі і поїхав до мами. Залишив тобі вечерю на столі. Розігрій її, хоч щось зроби сам».

В той момент я наче прокинувся від довгого сну. Я жив в сім’ї, але не помічав свою сім’ю. А тепер моя кохана, моя рідна дружина в лікарні на межі, а я мало не зібрався знову в шинок. Я викликав таксі і поїхав до дружини. Лікарі сказали, що вона у важкому стані.

Щоб витягнути дружину, я приклав багато зусиль. Сам робив їй масаж, годував з ложечки, носив на руках. Мені вдалося поставити кохану на ноги. Син і дочка мені в цьому активно допомагали. Ніколи ще в своєму житті я так повноцінно не відчував це слово «сім’я». Через якийсь час, коли дружині стало набагато краще, я повернувся на роботу.

У цей вечір я знову стояв на зупинці, як і в попередні дні. І знову зі мною поруч стояв той давній хлопчина. Як завжди він безтурботно розмовляв по телефону. Коли розмова була закінчена, я сказав хлопцеві: «Синку, я минулого разу був не правий. Тіш свою дівчину, люби її, виконуй всі її бажання. І насолоджуйся кожним щасливим днем, поки дихає твоя кохана».

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.