Учені виявили новий моторошний симптом коронавірусу

У хворих коронавірусом часто починається почервоніння пальців ніг або відбувається їх набряк. Запалення нагадує обмороження й триває впродовж кількох місяців.

Таке дослідження зробили у Міжнародній лізі дерматологічних спільнот і Американській академії дерматології, пише The Telegraph.

“Схоже, є певна підгрупа пацієнтів, у якої після зараження Covid-19 з’являється запалення пальців ніг, що робить їх червоними та набряклими. З часом ті стають фіолетовими”, – говорить дерматологиня Гарвардської медичної школи Естер Фріман.

За її словами, цей симптом проявляється у легкій формі впродовж перших 4 тижнів зараження. У більшості випадків цей прояв зникає впродовж 15 днів без медичного втручання. Іноді ж спостерігали пацієнтів, у яких це тривало до 2 місяців.

Приблизно у половини хворих спостерігалося запалення пальців ніг. 16% з них були госпіталізовані.

У заражених Covid-19 виступає шкірний висип, який не проходить місяцями. Лікарі дослідили й підтвердили, що висип на шкірі може зберігатися майже 5 місяців. Також побічні ефекти коронавірусу можуть розтягнутися на довгі роки. Щоб краще вивчити перебіг хвороби, вчені проаналізували 990 подібних випадків у пацієнтів з 39 країн.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.