Мама, не зупиняючись, загортала його в бинти, поки малюк кричав від мук

35-річній Стефані Сміт і її маленькому синові Ісаї довелося пройти через неймовірно важке випробування. В тримісячному віці у хлопчика з’явився незрозумілий висип на шкірі. Спершу це виглядало як звичайна алергія, яка проявлялася після використання певної дитячої косметики.

Але звичайні протиалергійні засоби не давали результату. Більш того, з кожним днем запалених ділянок на шкірі ставало все більше і більше, а висипи стали перетворюватися в нариви і навіть кровоточити.

Лікарі спершу поставили маленькому Ісаї діагноз «екзема» і призначили лікування кортикостероїдними препаратами. На початку лікування терапія дійсно дала видимий ефект, але незабаром дитині стало набагато гірше.

Буквально все тіло хлопчика покрилося хворобливим висипом. До того ж, з уражених ділянок почала сочитися лімфа і кров, а шкіра грубіла і лущилася.

Незважаючи на очевидне погіршення здоров’я Ісаї, лікарі продовжували стверджувати, що у хлопчика екзема. Також була продовжена стероїдна терапія. Хлопчикові ставало тільки гірше, до всіх проблем у нього додалося ще й випадіння волосся.

Стефані з дитиною відвідувала різних лікарів, проте ніхто з них не казав нічого нового. Більше того, лікарі заборонили мамі годувати дитину грудьми, стверджуючи, що від молочного білка їй буде тільки гірше.

У 5-тимісячному віці здавалося, що гірше бути вже не може. Дитину доставили в клініку, де вкотре підтвердили діагноз «екзема» і призначили особливо сильні гормональні засоби. На два дні дитині дійсно стало краще, але потім все перетворилося на справжній кошмар. Тіло Ісаї стало однією суцільною раною, а його шкіра буквально ламалася від найменшого дотику.

Ісайя нормально почував себе тільки в воді, і Стефані годинами тримала його в ванні, щоб хлопчик міг відпочити від болю. А перед сном мама змушена була обмотувати його ручки і ніжки спеціальними зволожуючими бинтами, щоб хлопчик сам себе не травмував під час сну.

Читайте також  Важка доля. Сповідь онкохворої: А я забула, яке на смак життя!

Зневірившись в традиційній медицині, Стефані Сміт забрала дитину додому і почала шукати порятунок на спеціалізованих форумах в Інтернеті. Прочитавши безліч інформації, вона якось зайшла на форум-гілку обговорення побічних ефектів гормональної терапії.

Там були описи точно таких же проблем, як і у маленького Ісаї. І тоді Стефані зважилася на останній відчайдушний крок — лікувати свого сина наперекір діагнозам і приписам лікарів.

Вона повністю припинила «лікування» малюка кортикостероїдами, а замість цього застосовувала мазь на основі лимонного сорго і цинку. Вже на третій день почервоніння в деяких місцях зійшло, а сама дитина стала менше плакати і краще спати. А вже через короткий час шкіра малюка почала поступово відновлюватися.

Крім того, Ісайя явно відчув, що мазь має цілющий ефект, і сам став до неї тягнутися, як тільки починав відчувати свербіж. Виведення гормонів з організму зайняло тривалий час, але через 10 місяців шкіра дитини стала повністю здоровою.

Його мама не приховує своїх почуттів: «Це таке щастя, що я можу знову торкатися до свого сина. Адже раніше я навіть не могла його обійняти, не заподіявши йому болю. На щастя, цей кошмар залишився в минулому.

Ми відвідали 35 лікарів, усі вони стверджували, що у мого Ісаї екзема, і приписували лікування стероїдами, які робили стан дитини тільки гіршим. Тепер я хочу поділитися своїм досвідом з іншими батьками, у яких є схожа проблема. Можливо, моя історія зможе комусь допомогти».

Звичайно ж, лікарі помиляються далеко не завжди, і цей випадок скоріше виняток з правил. Але такі історії підштовхують до того, щоб і самому трохи цікавитися медициною. Адже іноді ми можемо допомогти собі самі!

Читайте також  11 жіночих фішок, від яких будь-який чоловік втрачає голову

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.